9x
4x
1x
1x

Einde seizoen voor Devils U17

Wout van der Hoef
20 februari 2017

Zondag 19 februari, 17.15 uur.

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen breekt ook aan voor onze U17. Het was al een heel taai seizoen voor deze jongens en 1 meid. Het team bestond maar uit 10 spelers en 1 goalie, maar gelukkig konden ze soms een beroep doen op 2 extra spelers uit de U14.

Vandaag was het dus ook niet anders dat Nijmegen aantrad met maar zelfs 9 spelers en een goalie. Peter wordt al sinds half december geplaagd door een scheenbeen breuk en kon dus nog steeds niet mee spelen.

Maar deze 9 geven zichzelf niet zomaar gewonnen, zelfs niet na een afstandschot van Groningen die zomaar het net in vliegt. Volgens de linesman geen goal wegens offside. Het eerste echt goal wordt gescoord door Cain, die netjes op maat wordt bediend door Damien en Amber.

In de 2de periode maakt Groningen met wat meer fysiek spel duidelijk dat het de hele reis niet voor niks heeft ondernomen. Na de 2-0 door Dirk en de 3-0 weer door Cain gaan de gasten toch ook voor de goals. De periode eindigt in 3-2.

Al heel snel in de 3de periode staat zelfs 3-3. Maar Nijmegen laat zich niet uit het veld slaan en blijft met goed ijshockey door spelen. Lennard weet de voorsprong toch weer in het voordeel voor Nijmegen naar 4-3 te brengen. Minder dan een minuut later later maakt Dirk er 5-3 van op de assisten van Daan en Max. Groningen zet aan en zo is de stand toch weer 5-5. Met nog 50 seconden te spelen schiet Cain de 6-5 erin en helpt het Groningen ook niet meer om de goalie in te wisselen voor een extra speler.

Als schrijver van dit verslag en ouder van een speler maak ik voor dit team een diepe buiging! Ook voor de mensen die deze jongens en meid dit seizoen begeleid hebben zeg ik dank jullie wel.
Het was een top seizoen!!

Door: een vader van de U17

Hoofdsponsoren