9x
4x
1x
1x

1div: Avondje mooie doelpunten

Bestuur
9 januari 2018

Door Jeroen van Bergen

Tijd voor een update over de verrichtingen van het eerste divisie team. Dat het Eerste divisie team een goed team is, hebben jullie in het laatste verslag kunnen lezen. Een team dat bol staat van kwaliteit, een mix van oude namen van de Eredivisie van twee jaar geleden en jonge talenten en dat onder aanvoering van Eric en Pim Mater. Coaches die deze mannen en jongens van kinds af aan hebben begeleid. En dat is te zien….

Zoals eerder aangegeven heeft Groningen een team dat feitelijk te goed is voor de eerste divisie. Om welke reden dan ook, het team speelt in de eerste divisie. Nijmegen speelde drie weken geleden een dijk van een wedstrijd tegen Groningen. Met slechts 2 doelpunten verschil werd deze wedstrijd verloren, eindstand 7-9.

Helaas viel deze wedstrijd Boris (mijn zoonlief) uit met een blessure, waardoor het voor coaches Eric en Pim zoeken is naar het juiste koppeltje naast Yordi Mater in de verdediging. Die is gevonden in de persoon van Nicky van de Geld. Nicky is een groot talent en tot drie weken geleden forward, speelde in de wedstrijd tegen Leeuwarden een hoofdrol in verdediging. Ieder duel winnend en met groot overzicht scoorde hij een doelpunt en een assist.

En wat voor een doelpunten. De wedstrijd werd een walk over, Leeuwarden werd met 8-1 verslagen. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere. Wat je in de bank, in de kleedmaker en op het ijs ziet: het is een team zoals een team moet zijn en de spelvreugde spat eraf. Alle lijnen krijgen ijstijd en tegen Leeuwarden stond Max Fondse, net uitgestroomd uit de U17, net zoals alle andere spelers zijn mannetje.

De vanuit het Beneleague gekomen eerste lijn met Peter Vissers, René Vughts en Mitchel van Holten combineerde er vrolijk op los met 3 goals tot gevolg. Dave Stappershoef, vorig jaar nog verdediger in de Beneleague, pakt ieder wedstrijd zijn goaltjes mee en scoorde er wederom twee. Niet van de puck te krijgen Dave en al helemaal niet op dit niveau. Ach ja het wordt saai, ik kan positief blijven schrijven over iedereen in dit team en hoe er gespeeld wordt en geniet ondertussen van de geweldige teamspirit en de coaching van Eric en Pim in het tweede. Dit is hoe teamsport moet zijn.

Hoofdsponsoren