9x
4x
1x
1x

6 puntenweekend voor de Devils?

Wilco Veldhorst
11 december 2015
p074

Foto: Olympia Heist op den Berg

Aankomend weekend staat de dubbele ontmoeting voor de AHOUD Devils met Olympia Heist op den Berg op de rol. Vrijdagavond spelen we om 21.15 uur in de Antwerpse provinciestad en zondag spelen we thuis om 17.15 uur tegen Olympia in ons eigen Triavium.

Een thuiswedstrijd op zondag, niet de meest favoriete speeldag van de Nijmeegse ijshockeyliefhebber, maar NEC speelt zaterdagavond in Leeuwarden en niet op zondagmiddag thuis. Dat scheelt een slok op borrel qua publieke belangstelling. Geen reden dus voor de voetbal- én ijshockeyliefhebber om te kiezen!

Rot voor de Devils-supporters om eens mee te maken, verwend als we zijn door succes, maar vrijdag en zondag betreffen een heuse ‘kelderkraker’. Vrijdag en zondag is het aanhaken of (voorlopig) afhaken. Met zes punten winst wordt de stand op de ranglijst aanzienlijk florissanter, zeker aangezien de concurrenten onderin én bovenin punten van elkaar zullen afsnoepen.

Tegelijk met Nijmegen-Heist en Heist-Nijmegen staan in onze poule op de rol:

Bulldogs Luik – IHCL Leuven
Dolphin Kemphanen – Laco Eaters Limburg
IHCL Leuven – Bulldogs Luik
Tilburg Trappers Toekomstteam – Red Eagles ’s-Hertogenbosch
Laco Eaters Limburg – Dolphin Kemphanen

In het voor Nijmegen meest positieve scenario stijgen we naar de vierde plaats, in het meest negatieve scenario komt Den Bosch in punten gelijk en nadert Olympia ons tot op één punt. Theoretisch zou er zelfs een derdeplaats in kunnen zitten na komend weekend, maar dan moet én alles meezitten én moet Olympia twee keer met een aanzienlijk verschil verslagen worden en Eindhoven met forse cijfers klop krijgen van Geleen.

We weten allemaal dat Geleen daar toe in staat is én dat Eindhoven ook al een keer fors klop gehad heeft van Tilburg en Herentals, maar scoren gaat onze eigen jongens niet heel geweldig af en vooral de strafbank is onze grootste tegenstander dit seizoen. Nijmegen is ook nogal wisselvallig, uitstekende wedstrijden met een teleurstellend resultaat worden afgewisseld met matige partijen, met soms een uitschieter naar onderen.

Olympia Heist op den Berg dan; één van de grote namen uit het Belgische ijshockey, met elf landstitels en twee Bekers van België, na Royal Brussels Icehockeyclub, recordkampioen van België en vooral in de jaren ’80 en ’90 zo goed als onverslaanbaar bij onze zuiderburen.

Titels worden mooier naarmate ze langer weg zijn, maar inmiddels lijkt het Heistse ijshockey toch een beetje weggezakt. Met slechts drie punten en een doelsaldo van 36 voor en 82 tegen zijn de resultaten ook niet echt om over naar huis te schrijven. Maar ook hier geldt, behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie op de toekomst. Twee van die drie punten werden wél behaald tegen oud-eredivisie-team Kemphanen uit Eindhoven in de overtime en qua doelpunten heeft Olympia dus gewoon een derde méér gescoord dit seizoen dan onze eigen Duivels.

Wij lijken onze defensie beter op orde te hebben. Olympia verloor thuis met 5-9 van Den Haag, maar verloor thuis ook maar nipt van Dordrecht met 4-5 en in de overtime van Deurne. Deurne, de tegenstander die bij vlagen werd weggespeeld in Triavium, maar die ons wel puntloos achterliet in Nijmegen. We hebben het lastig tegen Belgische tegenstanders dit jaar. Alle reden dus om op te passen voor deze Vlamingen.

Met Lukasz Bartak (Polen), Lukas Brzybohaty (Tsjechië), Tomas Necpal (Slowakije) en Marek Ziarny (Slowakije) hebben de Belgen de beschikking over 4 importspelers, die echter al jaren in België spelen.

Na een bijna zekere plaatsing voor de halve finale van de Nederlandse ijshockeybeker kunnen we ook in de competitie een enorme stap voorwaarts maken. Dit zijn de wedstrijden die we moeten omzetten in winst. Blijven we uit de strafbank en blijven we ijshockeyen, dan komen de kansen vanzelf en hebben we tegen elke tegenstander een kans. Kom in groten getale naar het Triavium, dit Nijmegen verdient uw steun!

Hoofdsponsoren