9x
4x
1x
1x

Aansluiting voor AHOUD Devils

Wout van der Hoef
2 november 2015

p056

De AHOUD Devils heeft door de fraaie winst in Eindhoven aansluiting gevonden bij de plaatsen die recht geven op de play-offs. Zondagavond was er na een bloedstollende 4-4 stand na 60 minuten en een overtime wel een penalty shot serie voor nodig waarin Harrie Verdonschot de beslissende goal maakte.

Langzaam maar zeker komen dan toch de resultaten binnen. Na de kleine 4-2 nederlaag in het bekertoernooi van zaterdag in Heerenveen, volgende zondag een overwinning op de Kemphanen, die twee van de drie wedstrijdpunten opleverde. Gelet op de stand in poule B doen we weer helemaal mee.

Filip Martinec, foto Roel Louwers

De wedstrijd van zondag kende een zeer spannend scoreverloop. Mike Verschuren zette de thuisploeg in de eerste periode op een voorsprong met Mike Vedder in de strafbank. De Tsjechisch-Amerikaanse import Filip Martinec bracht de Kemphanen in de 28-ste minuut zelfs op een 2-0 voorsprong. Ditmaal zat Nick de Jong in de strafbank.

Website-0006

Willy Schut, samen met Nick de Jong en Jake Hendriks de drie smaakmakers van de wedstrijd, bracht de spanning terug en zorgde voor de 2-1. Ook nu weer een powerplaygoal met Martinec wegens hooking op de strafbank.

De derde periode zorgde voor het echte vuurwerk. Met twee minuten straf voor de Letse import Deniss Baskatovs, scoorde Willy Schut opnieuw. De 2-2 kwam tot stand met assistentie van Nick de Jong en Willem Gloudemans. Vier minuten later bracht Martinec de stand op 3-2 in het voordeel van de Kemphanen.

Website-0008

Willem Gloudemans

Een wilde actie in de vorm van een high sticking van Kayo van Zoest was goed voor 34 strafminuten en gaf Nijmegen vier minuten powerplay voordeel. Jake Hendriks scoorde de 3-3 in de 54-ste minuut en de assists waren van Nick de Jong en Rick Wijnen.

De wedstrijd leek op een overtime uit te draaien maar na een checking from behind door de Nijmeegse verdediger Mitchel Knoop, kreeg Eindhoven een powerplay mee. In de laatste seconde van die straf scoorde Perry Muller von Czernicki de 4-3 en leek de strijd met nog 3.02 minuut te spelen zo goed als verloren.

Website-0007

Maar de held van de avond was ongetwijfeld Willy Schut, want hij scoorde 23 seconden later op aangeven van Jake Hendriks de 4-4 binnen en was de overtime alsnog een feit. In die overtime werd niet gescoord, ondanks een minuutje powerplay voor Nijmegen. In de aansluitende penalty shot serie schoot Harrie Verdonschot de winnende treffer binnen.

Website-0009

Ook verslaggever Wilco Veldhorst deed na het hoopgevende weekend nog een duit in het zakje:

Het lijkt elke wedstrijd een beetje beter te gaan. Jammer dat Heerenveen zo snel langszij kwam en daarna op voorsprong. Heerenveen kwam amper aan fatsoenlijk ijshockey toe en dat is toch de verdienste van dit team. Hoop dat dit team bij elkaar blijft de komende jaren, een paar gerichte versterkingen zodra de begroting dat toelaat en Nijmegen doet weer ouderwets mee voor de prijzen.

De commentatoren van Heerenveen waren jaloers op de inzet van Rick Wijnen en onder de indruk van de jonge goalie van de Devils, Jefrey Vermeulen.

De resultaten mogen nog niet geweldig zijn qua uitslag, maar Nijmegen speelt best leuk. Zondagavond dan de winst op Eindhoven, we hoeven nog lang niet te wanhopen. Overigens willen ook Amsterdam en Den Bosch volgens mij de BeNe-liga best in huidige vorm voortzetten.

Website-0010

Hoofdsponsoren