9x
5x
1x
1x

Afstanden rijden geen probleem

Bestuur
6 december 2017

Jasper Nordemann speelde vrijdag 24 november jl., zijn eerste wedstrijd voor de AHOUD Devils in het Triavium tegen de Unis Flyers Heerenveen. Er werd maar net verloren van de regerend kampioen, maar vele ‘onafhankelijke’ Nijmeegse bronnen meldden dat Nijmegen veel meer had verdiend.

Sinds zijn debuut won Nijmegen achtereenvolgens in Antwerpen van de Phantoms met 1-4, afgelopen vrijdag in Nijmegen met 6-1 van de Zoetermeer Panters en drie dagen terug in Leuven met 4-5 van de Chiefs. In de wedstrijd tegen Zoetermeer scoorde Nordemann op aangeven van Rick Wijnen en Levi Houkes, zijn tot nu toe enige punt voor zijn nieuwe club.

Het bevalt hem echter goed in de Keizerstad, waar hij voornamelijk samen met Levi Houkes en Eef Gerritsen in een lijn speelt. “Ik ben goed opgevangen in het team sinds ik gekomen ben. Ik begin mijn draai te vinden in het team en spelen met Levi en Eef gaat steeds beter!”

Jasper Nordemann, Amsterdammer van geboorte, woont ook in de hoofdstad, maar heeft geen problemen met het reizen, dat hij zoveel mogelijk combineert met Wessel Copier en Justin Evers, beiden uit Utrecht. Jasper: “De afstanden rijden is geen probleem als ik het naar me zin heb in het team.”

Nordemann speelde met het Tilburg Trappers BNL-team vijf wedstrijden in de beker, scoorde daarin drie goals en had een assist.  Op 1 oktober jl. maakte hij de 1-1 in de thuiswedstrijd van de Trappers tegen de Devils. In de return in Nijmegen scoorde Nordemann weer tegen Nijmegen, de 1-2 in een wedstrijd die Nijmegen in OT met 5-4 won.

De nu 21-jarige Jasper is eigenlijk nog gewoon heel erg jong. Hij is echter al behoorlijk ervaren en heeft 17 ‘games played’ in de Oberliga op zijn statistieken vermeld staan. Bij mij zijn de verwachtingen daarom ook behoorlijk hoog. Maar waar komt hij vandaan?

Jasper: “Ik ben toen ik 6 was begonnen met ijshockey in de jeugd van Amsterdam. Daar ben ik tot mijn 16de gebleven. Toen heb ik de stap gemaakt naar het CTO in Eindhoven waar ik 3 jaar heb gespeeld. Na mijn eerste jaar werd het de NIJA. Dat is toen ook gestopt, wat enorm jammer is voor het Nederlands ijshockey.”

Ik was zijn naam na 2013-2014 wel even vergeten, maar teruglezend in de gegevens van IJshockey Nederland vind ik op 20 oktober 2013 de wedstrijd NIJA Talent Team vs AHOUD Devils Nijmegen, uitslag 7-2, met twee doelpunten van Jasper Nordemann. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht want teamgenoten van Jasper luisteren naar namen als Jesse Hendriks, captain Willem Gloudemans, Danny Mols en Youri de Winkel. Van het Devils team zijn alleen beide goalies Jefrey Vermeulen en Tomislav Hrelja nog actief op het hoogste niveau.

Geen slecht team verder van de NIJA met jongens als Giovanni Vogelaar (Tilburg Trappers Oberliga), goalie Ruud Leeuwesteijn (Tilburg Trappers Oberliga), Jonne de Bonth (Tilburg Trappers Oberliga), Max Hermens (Tilburg Trappers Oberliga, maar inmiddels gestopt), Guus van Nes (Quinnipiac University in de NCAA) en Lars den Edel (Unis Flyers Heerenveen).

Op 24 januari 2014 won het NIJA-team met 2-5 in Nijmegen en weer scoorde Jasper een goal, de 2-5. Coach destijds van de NIJA was Bo Subr, juist de coach van het huidige Tilburg Trappers Oberliga team. Eric Mater, de huidige coach van het AHOUD Devils Eerste divisieteam, was destijds de coach en had in vergelijking met de eerste wedstrijd tegen de NIJA de beschikking over Wessel Copier, Jay Plamont, Jake en Wesley Hendriks.

Bij de NIJA zien we ook de namen van Kilian van Gorp en Danny Stempher op de wedstrijdsheet, ook al spelers van het huidige Tilburg Trappers Oberliga team. Zo zie je dat Bo Subr veel spelers uit zijn CTO/NIJA-tijd naar de Oberliga heeft gehaald.

Jasper had ook zijn zinnen op de Oberliga gezet, en dat is geheel niet vreemd als je kijkt naar het zojuist genoemde rijtje uit zijn NIJA-tijd. Hij vertrok echter niet naar Tilburg maar naar Espoo in Finland.

Jasper: “Ik heb anderhalf jaar in Finland gespeeld bij de Espoo Blues in de u20. Vorig jaar na de zomer ben ik bij Tilburg gaan spelen om te proberen bij het oberliga team aan te sluiten.” De Espoo Blues is de club waar onze voormalige winger Ari Katavisto uit de Nijmegen Emperors tijd vandaan komt.

Vrijdagavond 8 december staat de topper tussen de AHOUD Devils en de Laco Eaters uit Geleen op het programma. In de bekercompetitie verloor de huidige nummer twee Nijmegen met 0-5 in het Triavium van de huidige nummer drie en met 7-2 in Geleen. Nordemann verloor met Tilburg in Geleen met 8-3 voor de beker en had een assist bij de 5-1. Tijd dus voor een sportieve revanche.

Hoofdsponsoren