9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils 1div. verliest openingsduel

Wout van der Hoef
1 oktober 2016
1703-0266

Wouter van den Boer

Het AHOUD Devils Eerste divisieteam onder leiding van coach Ron Pilgrim heeft zijn openingsduel thuis in het Triavium verloren van het Amstel Tijgers Toekomstteam. Bij Amsterdam stond coach Dave Hyrsky in de bench, die in het seizoen 2012-2013 aan het hoofd stond van de Romijnders Devils Nijmegen met Pilgrim als zijn assistent.

De lineup van de Devils was veelbelovend met jongens als Jesse en Calvin Hendriks, Jay Plamont, Mitchel Knoop, Dylan Collard, Harley Verkroost en Wouter van den Boer die de gehele voorbereiding van het BeNe-League team hebben meegedraaid.

Toch liep het niet lekker vrijdagavond voor een kleine 100 toeschouwers die op zich wel een vermakelijke avond kregen voorgeschoteld. Vooral in de eerste periode was de wedstrijd gelijk opgaand. Van de BNL-lijn werd wel meer verwacht, maar die zat niet echt lekker in de wedstijd. Na een handvol kansjes voor beide teams, werd de eerste periode met 0-0 afgesloten.

1703-0279

Yoni Cornelissen

In de tweede periode was Nijmegen beduidend beter. Met de oude F16 Frank Janssen, de terug-van-heel-lang weggeweest Yoni Cornelissen en de altijd gevaarlijke Youri de Winkel in de ploeg was het wachten op de voorsprong voor de thuisploeg. Die 1-0 kwam er ook door een goal van de uitstekende verdediger Jamie Pilgrim met een assist van Jesse Hendriks.

Ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten. Jay scoorde zoals we hem kennen, vlak voor de goal vrijgespeeld worden en dan afmaken. De assists kwamen op naam van Mitchel Knoop en Calvin Hendriks. Nijmegen werd steeds gevaarlijker en de 3-0 hing in de lucht.

Tegen het einde van de tweede periode kantelde het wedstrijdbeeld. Nijmegen kon de derde treffer niet maken. Amsterdam scoorde wel na een fraai uitgespeelde aanval. Hayley de Jong was de maker. In de resterende minuten tot de zoemer bleven de gasten gevaarlijk, maar maakten nog niet gelijk.

1703-0309

Patrick Vermeulen

In de derde periode ging het helemaal mis met de Devils. Na de vlotte 2-2 van Luca van der Genugten, viel de 2-3 door Kalle Pirinen nog geen vier minuten later. Doelman Patrick Vermeulen speelde tot die tijd een perfecte wedstrijd en trof ook zeker geen blaam bij de drie treffer. Maar na de 2-3 ging hij door het lint en dat kostte hem 5 minuten plus een matchpenalty. Broer Patrick nam zijn plaats in de goal over.

De onfortuinlijke Giovanni Badal mocht de straf uitzitten nadat hij eerder al de twee minuten wegens een too many men on the ice had volbracht in de strafbank. Met nog bijna 13 minuten op de klok leek het een onmogelijke zaak te zijn nog enig positief resultaat uit deze wedstrijd te krijgen.

Toch speelde Nijmegen de vijf minuten veel beter dan Amsterdam en trok het met vier man vol ten aanval. Nijmegen kwam niet dichterbij in die langer vijf minuten penaltykilling, maar raakte ook niet verder achter op.

Amsterdam maakte met de 2-4 door opnieuw Hayley de Jong een einde aan de Nijmeegse hoop. Het team van coach Pilgrim raakte verstrikt in onmacht en stapelde straf op straf. Met 5 op 3 scoorde Amsterdam nog een keer door een doelpunt van Sam van Duin en was de eerste nederlaag een feit.

Hoofdsponsoren