9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils gaat voor plan B

Wout van der Hoef
22 oktober 2016
Nijmegen - Geleen21-10-2016

Mike Vedder

Het is de AHOUD Devils vrijdagavond thuis nog niet gelukt om de halve bekerfinale te bereiken. Een defensief ernstig verzwakt Nijmegen moest na een 7-2 verlies de punten aan de Laco Eaters uit Geleen laten. Zaterdagavond gaat het team van coach Mizerek in Den Bosch opnieuw proberen de laatste twee punten binnen te slepen en zo het eerste doel te bereiken.

Dat Nijmegen tegen Geleen de underdog was, is normaal, maar het gemis aan vijf ervaren verdedigers komt elk team duur te staan. Willem Gloudemans is door een kruisbandblessure langdurig afwezig, Wesley Hendriks en Dylan Collard zaten hun laatste wedstrijd schorsing uit, Dave Stappershoef was sinds vorige weekend met een hersenschudding al afwezig en vlak voor de wedstrijd van vrijdag moest ook Mitchel Knoop afhaken.

Daardoor moest Mizerek het doen met captain Rick Wijnen, Calvin Hendriks, Eric Hoogvliets, Boris van Bergen en de debuterende Jamie Pilgrim. Ze presteerden naar vermogen en hadden een zee aan ijstijd. In de powerplays zette Mizerek de aanvallers Dylan Kost en Mitchel van Holten als defence in, naast de ervaren Wijnen en Hoogvliets. Ook Van Holten was licht geblesseerd en werd tegen Geleen spaarzaam ingezet.

1703-0005

Jamie Pilgrim

Na afloop verklaarde de goed debuterende Jamie Pilgrim dat zulke wedstrijden naar meer smaken. Donderdag na zijn training had Mizerek hem verteld dat hij er rekening mee moest houden dat hij vrijdag zou moeten spelen. ’s Nachts om halfdrie kreeg Pilgrim het verlossende appje van zijn coach. Of Pilgrim ook in Den Bosch mag opdraven, was nog niet bekend, maar zelf hoopt hij erbij te zijn.

Nijmegen - Geleen21-10-2016

Jake Hendriks 2-1

In de eerste periode leek de strijd nog enigszins gelijk opgaand en Nijmegen nam twee keer de leiding. Jesse Hendriks verraste doelman Rowan Delil na een assist van Harley Verkroost (1-0) en Jake Hendriks scoorde in powerplay met assists van Peter Vissers en Tom Kokke (2-1). Geleen scoorde drie keer in de eerste periode, Kay Gielen na een fraaie solo (1-1), Slawomir Krzak vanaf de blauwe lijn in powerplay en op 19:30 Jonas Huovinen.

Wat Jay Plamont een aantal keer net niet lukte in de eerste periode, overkwam Dylan Kost in de tweede periode. Hoewel Geleen voldoende mogelijkheden had op de 2-4, deze werden door de voortreffelijke goalie Tomislav Hrelja onschadelijk gemaakt, had Kost een grote kans op de 3-3. Ook Wessel Copier had de 3-3 kunnen maken, maar zijn schot ging net voorlangs.

Nijmegen - Geleen21-10-2016

Dylan Kost

Het was Geleen dat het verschil na twee powerplay goals van Jeffrey Mens en Justin Evers nu ook in doelpunten ging uitdrukken. Na twee periodes was de tussenstand 2-5 en moest Nijmegen zuinig gaan spelen en de krachten voor zaterdagavond gaan sparen. Als de halve finale niet tegen Geleen, maar wel in Den Bosch gehaald kan worden, dan is dat ook goed.

De derde periode werd daarom een rustige periode hoewel hij heftig begon met een checking from behind door Jesse Hendriks. De mooiste kans was voor Verkroost die een pass op maat van Vissers net niet kon afronden. Een minuut later lag de puck er aan de ander kant wel in. Lars Engwegen zorgde voor de 2-6. Na de 2-6 kregen Plamont, Jake Hendriks die de goalie prachtig omspeelde en de derde periode spelende Jeffrey Knoop kansjes op een treffer. Door een snelle aanval van Geleen bepaalde Huovinen de eindstand op 2-7. Eric Hoogvliets werd the Man of the Match.

Nijmegen - Geleen21-10-2016

Harley Verkroost

Harley Verkroost had woensdag tijdens zijn interview voor het programma RegioSport van Nijmegen N1 al aan verslaggever Erwin Schipper aangegeven dat hij verwachtte dat het een lastige avond zou worden. Hij werd na afloop van de wedstrijd door Schipper gevraagd naar zijn beleving. “Ja, dat is het ook geworden eigenlijk, we werkten wel hard maar het zit in de kleine details. Het gaat zo snel in ijshockey, het gaat om hele kleine dingetjes. We hadden nog de kans op 5-3, die mis ik en even later is het 2-6. Maak je de 3-5 dan heb je nog maar twee goals nodig. Bij 2-6 is het gat te groot geworden.”

Een halve minuut voor het einde van de eerste periode ging het mis. Harley; “Door vervelende straffen tegen, een klein beetje partijdig qua straffen. Daar moet je toch doorheen, maar dan kunnen we het net niet brengen.”

“In Den Bosch wordt het wel zwaar. We wonnen twee keer tegen hun, hoewel ze de vorige wedstrijd twee of drie belangrijke spelers misten. Ik denk dat als we goed voor ons lichaam zorgen en morgen allemaal fit zijn, we hebben Wesley en Dylan terug van een schorsing, we drie punten moeten halen. In ieder geval dat ene punt veiligstellen.”

Door Wout van der Hoef

Hoofdsponsoren