9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils haalt Justin Evers

Wout van der Hoef
12 mei 2017

Justin Evers, foto’s ijshockeyfoto.nl

De AHOUD Devils is erin geslaagd om de 20-jarige Justin Evers uit Utrecht naar Nijmegen te halen. De behendige veel scorende leftwinger uit de Domstad verlaat daarmee na één seizoen de Eaters uit Geleen, waar hij ijshockey combineerde met een studie economie in Maastricht.

Evers keert terug naar zijn woonplaats Utrecht en pakt daar mogelijk ook zijn studie weer op. Door de verre afstand was hij gedwongen om naar een andere club uit te kijken. John Copier, lid van de Technische Commissie van de AHOUD Devils, rook zijn kansen en had veelvuldig contact met Evers. Beiden kennen elkaar al vele jaren uit de jeugd van de Utrecht Dragons. Daarnaast spelen Justin Evers en John’s zoon Wessel al jaren samen in de nationale U18 en U20 teams.

Net als zijn teamgenoot Rick van Haren, waar hij een heel goed contact mee had en met wie hij goed kan opschieten, komt hij over van Geleen. Evers roemt de kwaliteiten van Van Haren en denkt dat hij samen met andere toevoegingen aan de selectie het niveau van de AHOUD Devils omhoog kan brengen.

Evers had het met ijshockey erg naar zijn zin in Geleen, maar de studie was niet helemaal zoals hij het verwacht had. Toen Copier hem de veelbelovende plannen van de AHOUD Devils bekend maakte, was zijn keuze snel gemaakt.

Twee jaar geleden was Evers aanwezig bij de finalewedstrijd in de Eerste divisie tegen Den Haag. Zijn herinneringen aan een volledig gevuld Triavium zijn hem goed bijgebleven en ook die ervaring heeft zeker meegespeeld in zijn keuze. Het is natuurlijk altijd leuk om voor veel publiek te spelen. Zijn nummer is 14, omdat hij daar sinds Utrecht goede herinneringen aan bewaard heeft.

Zoals gezegd is Justin Evers een speler uit de Utrechtse ijshockeyschool. Na het doorlopen van de gehele jeugdafdeling belandde hij in het seizoen 2011-2012 op 15-jarige leeftijd in het Eerste divisieteam van de IJCU Dragons Utrecht. Dat was ook het jaar waarin de Romijnders Devils kampioen werd van de Eerste divisie B. We kwamen hem dat seizoen dus niet tegen.

Een seizoen later leerden we Justin Evers kennen. Op 3 november 2012 won het veel sterkere Romijnders Devils thuis met 6-3 van de Dragons Utrecht maar kwam Nijmegen moeilijk tot scoren. Ik citeer uit mijn eigen wedstrijdverslag, “De echte schade viel in de 50ste minuut toen Justin Evers de stand op 5-3 bracht na een prachtige break over links en zijn schot in de verre rechterhoek.”

Ik was in 2012 al een persoonlijke fan van Justin Evers. Lang kon Utrecht dat seizoen niet genieten van hun toenmalige succesjes want op 25 januari 2013 werd het team berooid uit de competitie gehaald. Het toenmalige bestuur onthief een Deense geldschieter uit zijn functie met als gevolg dat de club ook zijn Deense coach, imports en shirts kwijtraakte. Met een akelig kleine selectie werden keer op keer fikse nederlagen geleden totdat de stekker eruit gehaald werd.

Justin Evers moest opzoek naar een nieuwe club en dat werd de Red Eagles uit Den Bosch. Daar groeide de nog steeds maar 17-jarige Evers in drie jaar uit tot een van de meest gewaardeerde spelers en bracht hij het tot alternate captain.

Justin Evers aan de puck

Op 8 november 2013 moest de Nijmegen Devils thuis tegen Den Bosch spelen. In de voorbeschouwing van die wedstrijd waarschuwde ik de Devils voor de krachten van Evers. Dat werd mij destijds niet in dank afgenomen. Nijmegen verloor die avond onder meer door een aanvalslustige Evers met 2-3 na overtime.

Op 31 oktober 2014 was het weer Nijmegen versus Den Bosch. De AHOUD Devils verloor die avond teleurstellend met 2-3. Daags na die wedstrijd schreef ik, “Nijmegen, de verliezende finalist van het vorige seizoen, legde het tegen Den Bosch vooral af in de persoonlijke duels. Den Bosch, dat aantrad met een flink aantal voormalige Devils spelers, speelde met meer inzet en kracht. De grote man aan de bezoekers zijde was opnieuw Justin Evers (#16).”

Natuurlijk liepen we in het seizoen 2016-2017 ook tegen Justin Evers aan. Zo scoorde Evers de 2-5 in de met 2-7 verloren bekerwedstrijd op 21 oktober 2016 in Nijmegen tegen Geleen.

Ik hoef nu niemand meer uit te leggen hoe fantastisch het is dat de pas 20-jarige Justin Evers het komende seizoen de kleuren van de AHOUD Devils verdedigt en wij als club en supporters bij elk doelpunt van zijn stick hartstochtelijk kunnen juichen. Ik wens hem heel veel succes!

Hoofdsponsoren