9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils is zoekende

Wout van der Hoef
7 oktober 2017

De vorm is er nog niet bij de AHOUD Devils, de juiste samenstelling van de lijnen ook niet. Het resultaat is een 0-5 nederlaag in de bekerwedstrijd thuis tegen het sterke Laco Eaters Geleen. Een merkwaardig verloop van de eerste periode deed de thuisploeg de das om.

De AHOUD Devils begon voortvarend en had na 26 seconden al het eerste powerplay mee want de lijn Bendzius, Houkes, Gielen zette direct druk vanaf de face-off. De powerplay werd gestart door de lijn Copier, Evers, Vedder. Gescoord werd er niet maar de eerste zet was voor de thuisploeg.

Het beeld van de eerste periode bleef ook die van een aanvallend Nijmegen en de eerste echte kans kwam er voor Verkroost na vier minuten. Het eerste doelpunt viel echter 30 seconden later voor Geleen na een sterke aanvallende actie van Huovinen, die na langdurig puckbezit in het Nijmeegse aanvalsvak behendig doelman Hrelja omspeelde.

Direct na de 0-1 had Nijmegen het even lastig met de druk van Geleen. De 0-2 viel op 7:28, maar was een knullig boogschotje vanaf de blauwe lijn die mogelijk in een kluwen van spelers voor het Nijmeegse doel van richting werd veranderd. Het zag er niet best uit en coach Van Iersel laste een korte time-out in. Na de 0-2 herstelde de thuisploeg zich en werd er weer aangevallen. Wat de thuisploeg naliet waren de schoten op doel na diverse fraaie aanvallen.

De wedstrijd kreeg in de 14de minuut achteraf gezien al de mokerslag. Geleen schoot de puck langs de boarding en zou achter de goal op de stick van Hrelja zijn beland, ware het niet dat voor de zoveelste keer de grote recreanten-deur in de hoek van de ijsbaan de puck van richting deed veranderen en vrij voor het lege doeltje belandde. Krzak pakte het cadeautje gelijk uit en de 0-3 stond na 13:41 op het bord.

Voor doelman Hrelja zat de wedstrijd er toen al op en Vermeulen nam zijn plaats met verve in. De tweede lijn leek, na diverse samenstellingen, nu vast gevormd te worden voor Copier, Evers en Gerritsen. De derde lijn was nog wisselend van samenstelling. In de slotfase van de eerste periode kregen Gerritsen en Gielen nog twee uitstekende mogelijkheden op de 1-3, maar die kwam er niet.

Eef Gerritsen

In de tweede periode begon de thuisploeg, zonder Plamont en Vedder die in de kleedkamer waren achtergebleven, weer lekker aanvallend met kansen voor Gielen, Gerritsen en Bendzius, met tussen door een grote kans voor Pellegrims. Vermeulen greep uitstekend in. In de 25ste minuut sloeg de vlam in de pan nadat een Geleense aanvaller te ver doorging op Vermeulen. Het leek vijf tegen vijf te zijn, maar uiteindelijk belandde Calvin Hendriks op Nijmeegse strafbank, Jord Smit voor Geleen en kon Joey Geurds van Geleen douchen.

In powerplay zette de Nijmeegse ploeg de gasten vast. Ook in de volgende powerplay leek Nijmegen de eerste treffer te kunnen maken. Weer Gerritsen kreeg een prima kans die echter door doelman Delil werd gestopt.

Toen ontstond in de 35ste minuut de grote verwarring door scheidsrechter Paul Wolber. Hij riep captain Houkes bij zich en stuurde Boris van Bergen van het ijs. Van Bergen zou in de 25ste minuut al een 20+5 straf hebben gehad bij de vechtpartij achter de goal. Dat was hij alleen even vergeten door te geven aan de official bench, of die was het wellicht vergeten om te roepen. Maar niemand wist het, niet van Nijmegen, ook niet van Geleen, want dan hadden zij allang geprotesteerd.

Wat doe je dan als scheidsrechter? Je geeft de Nijmeegse bank een 2 minuten penalty en helpt Geleen aan een powerplay. Daar wist Geleen wel raad mee, want na een uitstekend lopende aanval werd de vrije man gevonden. Heutmekers tikte vrijgespeeld de 0-4 binnen. En bedankt. Verder dan een kans voor Bendzius kwam Nijmegen niet meer.

Rick Wijnen

In de derde periode was er van een wedstrijd geen sprake meer. Een powerplaygoal na 49:31 van Munichman zette de eindstand op 0-5. De meest strijdlustige speler van Nijmegen Rick Wijnen haalde als vierde speler van de thuisploeg de eindstreep niet. Moe van het strijden tegen tegenstanders en de soms opkomende onmacht, vergreep hij zich in de laatste minuut aan een tegenstander en uitte zijn ongenoegen richting de zwakke scheidrechter. Het is hem vergeven. Man of the Match werd Verkroost, maar dat is na een nederlaag slechts een troostprijs.

Zaterdagavond om 18:00 uur kan de AHOUD Devils zich gaan richten op de uitwedstrijd in Amsterdam. Dat is de eerste wedstrijd van de BeNe-league, de grote competitie met 13 teams uit Nederland (9) en Belgiƫ (4). Een wedstrijd waarin de ploeg zich kan herstellen van de eerste twee bekerwedstrijden.

Foto’s IJshockeyfoto.nl

Hoofdsponsoren