9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils kan koppositie pakken

Bestuur
16 november 2017

Vrijdagavond ontvangt de AHOUD Devils in het Triavium de Amsterdam Tigers. Het is niet ondenkbaar dat op die 17e november de Devils zomaar de koppositie gaat bezetten in de BeNe-League. Winnen van de Amsterdammers en Nijmegen staat voor minimaal 24 uur bovenaan.

Andere tijden zullen we maar zeggen. Het Nijmeegse ijshockey dat weer meedraait in de Nederlandse top. De doelstelling dit jaar is top-4 en dat is al een hele hoge eis die de TC van de Devils zichzelf heeft opgelegd. Of dat realistisch is weet ik ook niet, maar het is in ieder geval weer een heerlijk gevoel om wedstrijden te spelen die ergens om gaan. Daar presteert toch iedere topsporter beter door.

Bij deze toppositie hoort natuurlijk wel veel meer publiek dan we de afgelopen weken hebben mogen ontvangen. Door de goede resultaten hopen we dat het Nijmeegse publiek de weg naar het Triavium weer weet te vinden. NEC speelt uit bij de Graafschap, dus voor de 9.000 thuisblijvers is een avondje ijshockey wellicht een unieke ervaring.

Na de recente komst van Nick de Jong en deze week Wesley Hendriks hebben we achterin een geweldige impuls aan ervaring, kwaliteit, kracht en lengte gekregen. Met deze twee Nijmeegse toppers erbij achterin en een veel-scorende aanval, moet het vrijdagavond een haalbare klus worden. In de aanval zien we ook de meeste geblesseerde spelers weer langzaam tergkomen. Alleen Jesse Hendriks en Mitchel van Holten zullen er dit weekend nog niet bij zijn.

Nog niet zolang geleden, op 7 oktober 2017, verloor de Devils onnodig met 7-6 van Amsterdam. De Amsterdammers presteren nog niet optimaal, ondanks een schat aan ervaring met spelers als John Versteeg, Tobias Kathan, Marcel, Kars, Calvin Pohlman, Michael Mackie-Kwist, Julian Berteling en Ivan Muso. Ze wonnen nog wel van Tilburg, maar verloren van Zoetermeer, Heerenveen en Herentals.

Herentals is de tegenstander van de AHOUD Devils op zondagavond. Het Belgische team won in overtime met 4-5 van Heerenveen in Thialf, maar verloor met 5-3 in Eindhoven. Na het weekend weten we beter hoe het met de kansen van de AHOUD Devils staat.

Hoofdsponsoren