9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils langs Tilburg

Wout van der Hoef
25 januari 2016

Mike Vedder

De AHOUD Devils heeft zondagavond de eerste stap gezet in de eindsprint van het seizoen, die moet leiden tot een plaatsje bij de laatste vier teams van Poule B. Mocht het afgelopen vrijdag thuis tegen Geleen nog niet lukken, Nijmegen verloor met 4-6, in Tilburg ging het wel goed en was de eindstand opnieuw 4-6, maar nu in Nijmeegs voordeel.

In de eerste periode kwam Nijmegen op een 0-1 voorsprong door een treffer van Mike Vedder, met een assist van Wessel Copier. Via Jim Gudden kwam Tilburg terug tot 1-1, maar nog geen 20 seconden later schoot Harrie Verdonschot Nijmegen opnieuw naar een voorsprong.

De tweede periode begon uitstekend voor de AHOUD Devils. Binnen vijf minuten zorgden Jake Hendriks en Jay Plamont voor een 1-4 voorsprong.

Daarna ging het echter vlot mis. Via Mark Donders, Don Nichols en Thijs Voorn verdween de voorsprong en stond het 4-4 na 40 minuten. Een aangevraagde time out door coach Mizerek bracht weer rust in het Nijmeegse team.

In de derde periode herstelde de AHOUD Devils zich uitstekend. In powerplay zorgde Wesley Hendriks voor de 4-5 voorsprong. Mike Vedder maakte aan alle onzekerheden een einde en zorgde met de laatste treffer van de avond voor een schitterende 4-6 overwinning.

Met nog vijf wedstrijden te gaan is de jacht op het puntentotaal van Leuven en Eindhoven definitief geopend. Vrijdagavond komt Dordrecht Lions van coach Gallagher op bezoek en het enige dat dan telt, is winnen.

Hoofdsponsoren