9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils naar eredivisie

Wout van der Hoef
16 april 2015

De AHOUD Devils Nijmegen maakt definitief de stap naar de nieuwe eredivisie. Dat maakte bestuurslid technische zaken Jeroen van Bergen vanmiddag bekend. De gesprekken tussen de Nederlandse en Belgische teams en de bonden NIJB en KBIJF hebben tot een prachtige opzet geleid voor het seizoen 2015-2016.

De Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) en de Koninklijke Belgische IJshockey Bond (KBIJF) gaan met ingang van het seizoen 2015-2016 gezamenlijk een competitie op het hoogste niveau organiseren. Zij hebben hiertoe overeenstemming bereikt met 12 Nederlandse en 7 Belgische clubs.

Zodra de competitie, organisatorische afspraken, importregelingen etc. helemaal definitief zijn, zullen wij ze hier publiceren. Dat lijkt een kwestie van een à twee weken, maar in de tussentijd zitten de clubs niet stil.

Eredivisie- en eerste divisieteam
De Devils zullen het komende seizoen ingaan met een eredivisie team en een eerste divisieteam. Dit team zal een brug gaan vormen tussen de uitstroom van de jeugd naar de Eredivisie. Dat betekent dat de toekomstige uitstroom uit de eredivisie van spelers opgevuld gaat worden door spelers uit de eerste divisie.

Voor het eerste divisieteam zal volgende week woensdagavond 22 april een bijeenkomst worden gehouden voor potentiële spelers. De exacte locatie en tijd zullen we zo spoedig mogelijk bekend maken. Enerzijds zal er door de Technische Commissie van de Nijmegen Devils actief spelers benaderd worden. Anderzijds biedt de Nijmegen Devils ervaren spelers en voormalig jeugdspelers de mogelijkheid zichzelf aan te melden op eerstedivisie@nijmegendevils.nl.

Ben je een ervaren ijshockeyer, heb je in het verleden in de jeugd of in andere teams verdienstelijk meegespeeld en het begint weer te jeuken, dan nodigen we je uit bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Schroom niet om je aan te melden.

Trainers en coaches
Op dit moment zijn er gesprekken gaande met diverse trainers en/of coaches voor de diverse teams. Zodra hier definitieve afspraken zijn gemaakt, zullen wij ook die zo spoedig mogelijk publiceren.

Kort dag
Mede door de aanstaande vakanties is het kort dag waarop we een eerste meeting willen organiseren. Deze avond zal door Wesley Hendriks en Jeroen van Bergen worden voorgezeten. Houd deze website in de gaten voor nadere informatie.

Door Jeroen van Bergen en Wout van der Hoef

 

Hoofdsponsoren