9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils oefent tegen HYS

Wout van der Hoef
20 juli 2015
NIjmegen - Den Haag 15-3-2015

NIjmegen – Den Haag 15-3-2015

Op zaterdag 12 september oefent het eredivisieteam van de AHOUD Devils Nijmegen thuis tegen HYS Den Haag. Daarmee start Nijmegen het ijshockeyseizoen als verliezend finalist tegen de kampioen van het afgelopen jaar. De wedstrijd zal rond 18.30 uur starten, het exacte tijdstip zal zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.

De ploeg uit Den Haag is dat weekend in september on tour en speelt zondags in Krefeld. Daardoor kwam het oefenduel op zaterdag in Nijmegen, halverwege Den Haag – Krefeld, uitstekend van pas. De AHOUD Devils start met de ijstraining op zondag 6 september in Tilburg.

p029Vrijdag 20 maart staat nog als de dag van gisteren in ons geheugen gegrift, de finale in De Uithof voor ruim 3.000 uitzinnige ijshockeyliefhebbers. Na een 4-3 winst (na penalty shots) in Nijmegen, ging de finale in Den Haag in de reguliere speeltijd met 4-3 verloren, waardoor de AHOUD Devils voor het tweede jaar op rij tweede werd van de Eerste divisie. We konden met trots terugkijken op een fantastisch seizoen.

Vier seizoenen geleden deden we twee stappen terug en wonnen we het kampioenschap van de Eerste divisie B. Drie jaar terug misten we de play-offs door op knullige wijze in Zoetermeer te verliezen en als vijfde te eindigen. De afgelopen twee seizoenen waren zeer succesvol, alleen bleken respectievelijk Groningen en Den Haag net ietsje beter.

Maar nu zijn we terug. Net als de gehele Eerste divisie natuurlijk. Terug op het hoogste niveau, de Eredivisie. De tegenstander van 12 september, Den Haag, speelt in poule A van de BeNe-League, terwijl Nijmegen in poule B speelt. De kans is groot dat beide teams elkaar treffen na de eerste volledige ronde.

Is er veel veranderd bij Den Haag? Op het eerste gezicht niet, want de gepresenteerde spelers tot nu zijn ook de toppers van vorig jaar. Of het moet het afgeroepen stoppen van Manitas Demelinne zijn, een van de echte Haagse sleutelspelers.

Jorma Mantere (l.) en Chris Eimers (r.) op 26-03-2010

Wellicht is de aanstelling van Chris Eimers als hoofdcoach wel de meest belangrijke en opmerkelijke aanwinst. Eimers is immers een Nederlandse topcoach die na Nijmegen, Geleen en Heerenveen nu de scepter zwaait in de Hofstad. Nijmegen beleefde in 2009-2010 onder Chris Eimers een topseizoen met een landskampioenschap. Maar de tijden zijn veranderd. We zijn in 2015 allemaal weer met beide benen op de grond beland.

Hoe de selectie van Nijmegen er het komende jaar eruit zal zien, hangt natuurlijk af van de beslissingen van de coach Josh Mizerek. Het ligt voor de hand dat het grootste deel van de selectie van het afgelopen seizoen ook dit jaar weer de basis zal zijn. Kwaliteit is er voldoende in de Keizerstad, dat maakte twee finales op rij wel duidelijk.

Hoofdsponsoren