9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils ontvangt Amsterdam

Wout van der Hoef
2 februari 2017

Vrijdagavond ontvangt de AHOUD Devils het sterke Amstel Tijgers uit Amsterdam. De Amsterdammers zijn een zekerheidje voor de laatste acht in de BNL play-offs en zijn zo goed als zeker geplaatst voor de ‘Final 4’, een weekend met de twee hoogstgeplaatste Nederlandse teams uit de poules A en B. De winnaar van de ‘Final 4’ mag zich kampioen van Nederland noemen.

Het team van coach Dave Hyrsky is de laatste weken bijzonder goed op dreef getuige de 2-4 winst in Geleen van afgelopen zondag. Juist door die wedstrijd te winnen sloeg het een bijna niet te overbruggen gat met Geleen voor deelname aan het ‘Final 4’ kampioensweekend. Eén dag eerder was het team met 8-2 ook te sterk voor de Panters uit Zoetermeer. Begin januari had Heerenveen nog een overtime nodig om de Tijgers te verslaan. Een serieuze tegenstander dus.

Eerder dit seizoen, op zaterdag 26 november, speelden de AHOUD Devils en Amstel Tijgers tegen elkaar in de Jaap Edenhal. Na een 0-1 voorsprong (doelpunt van Wessel Copier) na periode 1, en een 1-2 voorsprong (doelpunt Dave Stappershoef) na periode 2, liepen de Tijgers in de derde periode naar een 4-2 voorsprong uit.

Met nog 2:32 op de klok haalde de Nijmeegse coach Josh Mizerek zijn goalie Jefrey Vermeulen van het ijs en wist Nijmegen door goals van Rick Wijnen en Dave Stappershoef terug te komen tot 4-4. In overtime scoorde Marcel Kars voor de thuisploeg de winnende 5-4. Opmerkelijk detail was dat Thomas Stuart-Dant in zijn eerste wedstrijd op vreemde bodem voor vier assists tekende.

Vrijdagavond liggen de verhoudingen anders dan destijds in november. De Amstel Tijgers is in bloedvorm en heeft na 16 wedstrijden 27 punten. Voor de AHOUD Devils, met 6 punten uit 16 wedstrijden, staat alleen de sportieve eer nog op het spel. De laatste thuiswedstrijd, een 3-4 nederlaag in overtime tegen de Silverdome Panters uit Zoetermeer, was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken.

Vrijdag staat in ieder geval de terugkeer van doelpuntenmaker Jay Plamont weer vast en zal naar aller waarschijnlijkheid Jake Hendriks een plaatsje in de bench bezetten. Of hij daadwerkelijk in actie zal komen, is afwachten. Vorige week zondag maakte ook verdediger Dylan Collard zijn rentree in Herentals. De groep wordt gelukkig weer wat breder.

Wellicht is de AHOUD Devils vrijdag in staat een keertje te pieken en het de Amstel Tijgers verschrikkelijk lastig te maken. Het weekend kan niet beter beginnen dan met een lekkere fanatieke ijshockeywedstrijd in het Triavium. We zien je daar!

Hoofdsponsoren