9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils ontvangt Hotwings Panters

Wout van der Hoef
5 februari 2015

d109

Vrijdagavond vindt alweer de voorlaatste reguliere competitiewedstrijd van de AHOUD Devils plaats. Te gast is het team van de Hotwings Panters. De gasten uit Zoetermeer bevinden zich voor aanvang van deze competitie ronde bovenaan de ranglijst met 28 punten uit 16 wedstrijden. Hijs Hokij Den Haag volgt met 27 punten uit 14 duels op de tweede plaats en kan de koppositie alsnog veroveren.

De AHOUD Devils staat na de nederlaag van vorige week in Amsterdam tegen de Amstel Tijgers op een vijfde plaats. In een directe strijd om de derde plaats verloor het team van coach Ronnie Plamont met 6-3, ondanks een 1-3 voorsprong na de eerste periode. Nijmegen speelde de eerste 20 minuten uitstekend en kwam door een goal van Mike Vedder op 0-1. Na de 1-1 van John Versteeg was het tweemaal raak voor Nijmegen door twee goals van Wesley Hendriks. De normaal als verdediger opgestelde captain, speelde in Amsterdam als niet onverdienstelijk aanvaller. In de tweede periode kwam Amsterdam shorthanded terug tot 2-3. In het begin van de derde periode bracht opnieuw Julian Berteling en opnieuw shorthanded de stand op gelijke hoogte. Nijmegen, dat in onmin leefde met de scheidrechter, kwam tekort tegen de thuisploeg en verloor uiteindelijk met 6-3.

Om zicht te houden op de vierde plaats is de wedstrijd van vrijdag erg belangrijk. Zeker met het vooruitzicht van de verre reis naar mede-concurrent Groningen volgende week zaterdag, zouden er twee punten veroverd moeten worden. Makkelijk zal het niet zijn, maar mogelijk is alles. Helaas zal de AHOUD Devils aan moeten treden zonder de afwezige Wesley Hendriks. Op 22 november van het afgelopen jaar verloor Nijmegen in Zoetermeer het heen duel met 5-1. Na een 3-0 stand in de eerste periode en 4-1 na veertig minuten, was de eindstand uiteindelijk 5-1. Pim Vinke scoorde het enige Nijmeegse doelpunt en Wessel Copier kreeg een assist op zijn naam.

d110

We gaan even terug naar het seizoen 2010-2011, het jaar waarin de Zoetermeer Panthers voor het laatst in de Eredivisie uitkwam. Overigens staat de huidige organisatie van de Panters daar helemaal buiten. In september 2010 werd het team onder leiding van de Nijmeegse coach Marc Visschers met veel bombarie gepresenteerd. Na 12 wedstrijden eindigde het team op een keurige vierde plaats in de Bekercompetitie. De laatste wedstrijd vond plaats in Nijmegen en werd door Zoetermeer in overtime met 4-5 gewonnen door een doelpunt van Marcel Kars. De Panthers speelde in de halve finale tegen Den Haag en verloor die met 7-0. Het bestuur gooide na die wedstrijd de handdoek in de ring omdat de financiën ontoereikend waren voor de aanstaande North Sea Cup.

Aan het einde van dat seizoen 2010-2011 stopte ook Nijmegen met Eredivisie ijshockey. Anno 2015 ziet de toekomst er weer heel anders uit. Als alle plannen haalbaar zijn, zullen beide teams het volgende seizoen weer samen in de Eredivisie spelen. Daar kijken we allemaal halsreikend naar uit.

Wout van der Hoef

Hoofdsponsoren