9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils ontvangt Phantoms Deurne

Wilco Veldhorst
21 oktober 2015

p055

Het zit onze Devils nog niet mee dit seizoen, nul punten uit vier wedstrijden. Aan de andere kant, we doen weer mee op het hoogste niveau, de boarding hangt voller met bordsponsors dan in de afgelopen 15 jaar het geval was en er is een volwaardige organisatie. Ook het aantal toeschouwers stijgt per thuiswedstrijd. Nu is het consolideren en verder uitbouwen.

Een positieve ontwikkeling zijn de borden voor het Triavium waarop wordt vermeld wat de volgende wedstrijden zijn en “we” waren weer eens op omroep Gelderland, dat is lang geleden. De nieuwe opzet van de competitie lijkt een schot in de roos met 15 tegenstanders en dat is in onze ijshockeycompetitie wel eens heel anders geweest.

Nul punten uit vier wedstrijden. Als je dat zo schrijft klinkt het harder dan het is. Van die vier wedstrijden gingen er drie verloren tegen clubs die vorig jaar nog op het hoogste niveau in België speelden en daarvan gingen er twee niet eens onverdienstelijk verloren. Dat “we” het scoren niet verleerd zijn blijkt wel uit het feit dat er in elke wedstrijd gescoord is behalve tegen Herentals, maar dat lijkt een klasse apart dit jaar.

antwerpen06Tegen Dordrecht werd leuk ijshockey gespeeld én gescoord, maar dat was dan weer voor de beker. Een lastig programma dus, maar als je mee wilt doen moeten óók de lastige wedstrijden gewonnen worden. Vrijdag spelen “we” tegen de Phantoms uit Antwerpen, ook een team dat, als regerend Belgisch kampioen én bekerwinnaar een toch wel onverwacht stroeve start kende.

Op grond van de resultaten van de afgelopen weken lijken beide clubs zeker aan elkaar gewaagd. Antwerpen haalde de punten dit seizoen binnen tegen Dordrecht en Heist. Antwerpen wist met 1-6 in Dordrecht te winnen en in overtime tegen Heist op den Berg met 5-6. In de Belgische beker verloor Antwerpen thuis van Herentals met 4-12 en uit met 4-3 van Luik. Antwerpen staat op één doelpunt minder tegen dan ons eigen Nijmegen, maar heeft wél 13x meer gescoord.

Uit de strafbank blijven dus en de powerplay eens weten te benutten. De Antwerpse selectie kent 28 spelers, waar onder in tegenstelling tot ons eigen Nijmegen 3 “imports”. Twee van hen staan in de line-up als goalie, waarvan goalie Mathias Biskop, een Fin, vorig jaar in Zweden nog op het vierde niveau speelde.

Al met al een mooi affiche. Laten we erop vertrouwen dat onze “jungskes” een mooi resultaat kunnen neerzetten.

Vrijdag 23 oktober 2015, aanvang 20.30 uur

AHOUD Devils Nijmegen vs Phantoms Deurne

IMG_0334

Supporters die vrijdags een parkeerkaart voor drie euro willen kopen, kunnen daarvoor terecht in de schaatsbar achter het doel. Niemand hoeft buitenom naar de hoofdkassa te lopen.

Hoofdsponsoren