9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils op schema

Wout van der Hoef
30 januari 2016

PNF_2591

De AHOUD Devils ligt op schema om de play-offs te halen. Een wat klinische titel voor een klinische ijshockeywedstrijd. De wedstrijd van vrijdagavond had slechts één doel, drie punten pakken tegen de laagvlieger Dordrecht, en dat doel werd bereikt. Niet meer, niet minder.

De wedstrijd was een aantal maal verschoven op de kalender en dat had waarschijnlijk ook een beetje invloed de bezoekers aantallen. Het team van Ray Gallagher, de Dordrecht Lions was met vijf spelers van de Lions U17, het kleinste jongetje van de klas. Dat motiveerde de toeschouwers vermoedelijk wat minder. Daar heeft de voormalige Lions ster Bart Vink mogelijk ook last van, want hij schaatste inspiratieloos rond in zijn eigen verdedigingsvak. Hij is een beetje ‘lazy’, verklaarde Gallagher na afloop.

Hoe anders waren de twee voorbije thuiswedstrijden tegen Heerenveen en Geleen verlopen? Echte wedstrijden op het scherpst van de snede. Tegen betere tegenstanders haal je het beste uit je zelf. Maar ondanks de twee nederlagen had iedere Triaviumganger het gevoel als winnaar naar huis te gaan. Gisteren niet, ondanks de drie punten, de enige, behaalde, doelstelling.

PNF_3426

Nijmegen had de hele wedstrijd de overhand en legde Dordrecht zijn wil op. Toch was het erg onrustig en duurde het meer dan tien minuten voordat er echte kansen kwamen. Het meest opmerkelijke feit na bijna elf minuten was het afhaken van hoofdscheidsrechter Paul de Brabander als gevolg van een zweepslag. De beide linesmen Nick Verbruggen en Rob Cuijpers maakte daarna samen de wedstrijd zonder problemen af.

De 1-0 viel na goed doorzetten van Mike Vedder op links. Zijn schot werd door doelman Kevin Riedijk slecht verwerkt en Harrie Verdonschot kon vrij intikken. Na de openingstreffer was het alleen nog Nijmegen dat de kansen kreeg via Nick de Jong twee keer, Dave Stappershoef en Eric Hoogvliets. De 2-0 viel op een belangrijk moment, 22 seconden voor het einde van de eerste periode. Peter Vissers gaf de puck van achter het doel voor op Stappershoef. Zijn inzet ging mis. De puck kwam weer in bezit van Vissers en nu gaf hij van achter het doel de puck aan de vrije Vedder en zijn inzet trof wel het doel.

PNF_2889

Nijmegen, dat de wedstrijd startte zonder Pim Vinke en de geblesseerd Jay Plamont, moest in de tweede periode ook verder zonder de geblesseerd geraakte captain Rick Wijnen. De thuisploeg drong onder aanvoering van De Jong steeds meer aan en de 3-0 kon niet uitblijven. Een krachtige actie van Jesse Hendriks rondde hij af met een schot dat via de paal in de goal belandde.

Ook de 4-0 liet niet lang op zich wachten want een hard schot van Wesley Hendriks, al dan niet nog met een deflection van zijn broer Jake, was voor Riedijk onhoudbaar. Dordrecht was rijp voor de slachtbank en Nijmegen kon eens goed aan het doelsaldo werken. De wedstrijd was pas halverwege, maar slechts Hoogvliets kreeg nog een goede kans.

Na de 4-0 en in de derde periode zagen we Nicky van der Geld en Eef Gerritsen hun opwachting maken onder de hoede van René Vugts. Vugts zelf is herstellende van een blessure en neemt daardoor bewust in overleg met coach Josh Mizerek wat gas terug. Later zou Vugts nog moeten optreden in de penalty killings.

De derde periode was er een om heel snel te vergeten. Jasper Busink maakte kort na het begin de 4-1 op aangeven van Scott van Rijswijk. Het positieve nieuws zat hem in de korte shifts van Calvin Hendriks, die langzaam op de weg terug is na zijn zware knieblessure. Maar na de 4-1 leek alleen Dordrecht nog op zoek naar een volgende treffer.

PNF_3353

Nick de Jong zorgde, samen met Mitchell Riedijk, nog voor wat opschudding. De Jong met 39 (!) en Riedijk met 12 (?) strafminuten naar de kleedkamer. In de aansluitende face-off werd Wesley Hendriks nog met een slashing penalty bestraft zodat Dordrecht met vijf op drie de 4-2 eindstand op het scorebord mocht zetten. Het doelpunt kwam op naam van Erik Brand. Dave Stappershoef werd de Man of the Match.

PNF_3041

Met deze drie winstpunten erbij ligt de AHOUD Devils dus op schema om de play-offs te halen. Als alles volgens mijn verwachting verloopt dan zal de eindstand in poule B, noteert u maar en reken mij later af , als volgt kunnen zijn:

  1. Luik 36 punten
  2. Nijmegen 30 punten
  3. Eindhoven 28 punten
  4. Leuven 26 punten

Hoofdsponsoren