9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils stunt bijna in Dordrecht

Wout van der Hoef
18 september 2016

img_0157

Het team van de AHOUD Devils heeft afgelopen zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Hijs Hokij Den Haag in Dordrecht bijna voor een geweldige stunt gezorgd. Het sterrenteam van coach Chris Eimers stelde de definitieve winst pas met een empty net goal in de laatste minuut veilig.

AHOUD Devils coach Josh Mizerek had zaterdag twee goalies, zes verdedigers en elf aanvallers beschikbaar in de goedgevulde Sportboulevard. Tomislav Hrelja en Jefrey Vermeulen verdedigden net als vorige week zondag beiden het Nijmeegse doel een halve wedstrijd. Ze groeiden ook alle twee uit tot zeer belangrijke pionnen. Want dat was wel het gevolg van het wedstrijdbeeld. Den Haag viel aan, Nijmegen verdedigde en loerde op de kansjes.

In de verdediging maakte Boris van Bergen zijn opwachting en de inmiddels fors gegroeide jongen stond met verve zijn mannetje in het Haagse aanvalsgeweld. Maar ook de andere verdedigers, Mitchel Knoop, Rick Wijnen, Dave Stappershoef, Calvin Hendriks en Dylan Collard, speelden een verbeten strijd. Als iets een goede testcase was, was het wel deze wedstrijd. Ze slaagden, ondanks het nipte verlies, met glans.

img_0188

Wouter van den Boer zag de puck voorlangs gaan

In de aanval posteerde Mizerek Eric Hoogvliets in de lijn met Tom Kokke en Jesse Hendriks. Mitchel van Holten schoof een lijntje op en nam de plaats in van de ontbrekende Peters Vissers in de lijn met Wessel Copier en Jake Hendriks. Jay Plamont, Mike Vedder en Dylan Kost vormde een lijn en de debuterende Wouter van den Boer en de hardwerkende Harley Verkroost pikten ook regelmatig hun shifts mee.

Den Haag was duidelijk de bovenliggende partij, maar met spelers als Jeff Smit, de van Eindhoven gekomen Filip Martinec, de van Amsterdam overgekomen international Joey Oosterveld, de Rurups en van Bentems, Bas Britstra, Thomas Roosendaal, Raymond van der Schuit en de uitstekende goalie Clint Soer, is dat niet zo gek. Ondanks alle aanvallen, bleef het hardwerkende Nijmegen met een uitblinkende goalie Hrelja, fier overeind.

img_0114

Mitchel van Hulten scoorde zijn eerste BeNe-League doelpunt

Halverwege de eerste periode zette Nijmegen de wedstrijd zelfs op zijn kop. In de eerste powerplay van de wedstrijd brachten assists van Wessel Copier en Jake Hendriks de puck bij Mitchel van Holten. De ijzersterke aanwinst schaatste in puckbezit van links naar het midden en vond een gaatje om de puck achter de Haagse goalie in het doel te schieten. Na de eerste 20 minuten leidde Nijmegen met 0-1.

De tweede periode gaf hetzelfde beeld als de eerste. Den Haag speelde vol op de aanval en de gelijkmaker kon niet uitblijven. In de 27-ste minuut schoot Ben Rurup zijn ploeg naast de Devils en de treffer werd zeer uitbundig gevierd. De Haagse druk bleef groot en in de 32-ste minuut kwam Hijs op een 2-1 voorsprong door Alan van Bentem. Daarna kwam ook de Nijmeegse goaliewissel.

Na de 2-1 kreeg Nijmegen wat meer ruimte om aan te vallen en kreeg het kleine kansjes. Den Haag stelde Jefrey Vermeulen regelmatig op de proef, maar de Nijmeegse goalie zat uitstekend in de wedstrijd. De 2-1 stand na 40 minuten was een prima uitgangspositie voor de laatste periode.

img_0250

Jay Plamont (in het midden) scoorde de 2-2

Die derde periode was de leukste voor de Devils omdat het team veel meer ruimte kreeg van Den Haag. In een op en neergaande periode kwam Nijmegen steeds dichter bij de 2-2. Jay Plamont rondde vakkundig een geslaagde aanval af en schoot Nijmegen in de 49-ste minuut naast Den Haag. De assists op de 2-2 kwamen op naam van Dylan Kost en Mike Vedder.

Wat volgden waren tien bijzonder spannende minuten en ondanks alle kansen voor Den Haag, had Dylan Kost tot twee keer toe de 2-3 op zijn stick. Eerst redde doelman Soer bijzonder knap en de tweede doelpoging was te hoog.

Den Haag trok de wedstrijd alsnog naar zich toe. Een snelle aanval werd door Filip Martinec op 57.04 behendig afgerond. Na de 3-2 probeerde Nijmegen nog de gelijkmaker te forceren en haalde Mizerek zijn doelman van het ijs. Zoals zo vaak scoorde de andere ploeg en zo ook zaterdagavond. Thomas Roosendaal mocht op 59.34 met een empty net goal de eindstand op 4-2 zetten.

img_0206

Harley Verkroost op karakter langs Marco Bommezijn

De winst voor Den Haag was niet meer dan verdiend. Maar de credits gingen uit naar het hardwerkende Nijmeegse team dat na twee oefenduels liet zien om over voldoende talent, karakter en veerkracht te bezitten om er een mooi seizoen van te maken. Volgende week zaterdag in Den Bosch volgt de derde oefenwedstrijd om dat te laten zien.

Door Wout van der Hoef

Hoofdsponsoren