9x
5x
1x
1x

Ahoud Devils wint met 3-6 tegen stug spelend Zoetermeer

Bestuur
10 februari 2019

Zoetermeer Panters wist Nijmegen wakker te schudden na het wegwerken van 0-3 achterstand maar Devils trekken uiteindelijk de overwinning met overtuiging naar zich toe. In een matig gevuld Silverdome werd het uiteindelijk 3-6 voor de Nijmegenaren.

Nijmegen begon overtuigend aan de tweede wedstrijd in dit weekend. De eerste 40 minuten domineerden de Devils op alle fronten. Via doelpunten van Jeffrey Melissant, RJ Reed en Good-old Marcel Kars stond het in de begin van de derde periode 0-3 voor de Devils. Die stand had 0-4 kunnen zijn, als Branden Eden het penalty-shot had weten te benutten. Zoals zo vaak tegen de Zoetermeer Panters is het overwicht groot, maar heeft menige ploeg moeite om dit overwicht eenvoudig in doelpunten uit te drukken. De Silverdome-bewoners spelen stug en compact en hebben met de Fin Lauri Ramo een goalie die eigenlijk een beter team verdiend.

Na de 0-3 bloeide de Panters even op. Nijmegen speelde slordig en zag in zeven minuten tijd de stand via Valentijn Scheffe, Joy Turpijn en Bas Tammerijn gelijk getrokken worden, 3-3.

Daarna ging het mis met de Zoetermeer Panters, captain Joy Turpijn ergerde zich aan scheidsrechter Jeffrey de Ridder en werd achter elkaar beloond met 2 minuten voor tripping, 10 minuten voor een abuse van officials, gevolgd door 20 minuten wegens abuse.

De time-out welke door coach Alexander Jacobs aangevraagd werd, resulteerde in het juiste effect. Nijmegen maakte zijn favoriete status in deze wedstrijd waar en corrigeerde binnen 3 minuten met even zoveel doelpunten de marge, 3-6. Het waren respectievelijk Levi Houkes, Branden Eden en RJ Reed die de punten veilig stelden.

Ahoud Devils deed dit weekend dus goede zaken, mede door de verrassende uitslagen op andere banen !

De competitie is razend spannend in de eindfase. Door het verlies in overtime van Geleen bij Luik, is het aantal verliespunten van Nijmegen 1 minder dan van Geleen. De Devils hebben nog 5 wedstrijden te spelen tegen Geleen nog 2. Theoretisch kan Nijmegen nog boven de Limburgers eindigen, ware het niet dat Nijmegen met wedstrijden tegen onder andere Herentals, Heerenveen en Den Haag, nog een loodzwaar programma heeft voor de play-offs. Mocht Nijmegen in de resterende wedstrijden 2 verliespunten oplopen, dan zal de halve finale voor het Nederlandse Kampioenschap op 1 maart in Geleen plaatsvinden.

Voor de play-offs van de BeNe-League hebben 6 ploegen zich reeds geplaatst. Voor de resterende 2 plaatsen komen Leuven, Amsterdam en Zoetermeer nog in aanmerking. Leuven lijkt inmiddels wel zeker te zijn van plaatsing, de laatste twee ontmoeten elkaar nog in Zoetermeer voor de naar waarschijnlijkheid beslissende wedstrijd met betrekking tot de achtste plaats. De Picnic Tigers uit de hoofdstad wist zaterdagavond door een verrassende overwinning op Herentals 2 punten voorsprong te nemen op Zoetermeer.

Nijmegen zelf heeft inmiddels Luik in het vizier. De Belgische ploeg wordt voor Nijmegen waarschijnlijk de tegenstander in de kwartfinale van de BeNe-league en de strijd richt zich met name op het thuisvoordeel. De Devils kunnen bij winst op Herentals (15 februari in Nijmegen) en Leuven (uitwedstrijd op 16 februari) de vierde plaats van Luik overnemen.

Hoofdsponsoren