9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils wint oefenwedstrijd

Wout van der Hoef
12 september 2016
Mitch van Holten

Mitch van Holten

De AHOUD Devils heeft zondagavond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen omgezet in een verdiende overwinning. Met een uitstekende eerste periode, een moeizame tweede en een verrassende derde periode won de thuisploeg met 6-4 van de Amstel Tijgers uit Amsterdam.

In het Triavium aanwezig waren de opgestapte spelers Stijn IJkhout en Pim Vinke. Stijn zit in zijn beslissende jaar van zijn hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde en kon niet anders dan een moeilijke maar wijze beslissing te nemen en een jaartje zonder ijshockey te leven. Ook Pim had een zware beslissing moeten nemen. Sinds zijn vierde staat hij op het ijs, maar nog een jaar drie keer trainen en een of twee wedstrijden per weekend, waren niet meer te combineren met werk en privé. Begrijpelijke keuzes van de twee mannen en goed dat ze op de tribune hun voormalige teamgenoten ondersteunden.

Natuurlijk was ook de geblesseerde Willem Gloudemans er met de hele familie, en dus was er Brabantse gezelligheid in het fris opgeknapte Triavium, waarin we binnenkort twee prachtig nieuwe scoreborden aan de lange zijden mogen begroeten.

1701-0039

Dylan Collard

Coach Josh Mizerek had de puzzel voor de zondagavond aardig opgelost en stuurde de volgende aanvalslijnen op het ijs. Peter Visser/Jake Hendriks/Wessel Copier, Jesse Hendriks/Mike Vedder/Mitchel van Holten, Dylan Kost/Tom Kokke/Jay Plamont en Youri de Winkel/Nicky van der Geld/ Harley Verkroost.

In de verdediging speelden in wisselende samenstelling Dave Stappershoef, Eric Hoogvliets, Rick Wijnen, Mitch Knoop, Calvin Hendriks en Dylan Collard. De goalies Tomislav Hrelja Jefrey Vermeulen speelden beide precies 30 minuten. Verdediger Wouter van den Boer kwam nog niet aan een shiftje toe.

1701-0253

In de eerste periode kwam de AHOUD Devils verrassend sterk voor de dag en de verdiende openingstreffer werd gescoord door Peter Vissers met assists van Mitch Knoop en Calvin Hendriks. Niet lang daarna verdubbelde Dylan Kost de voorsprong door een rebound te verzilveren. De assists kwamen op naam van Tom Kokke en Jay Plamont. Dat Nijmegen erg effectief was in de afronding bleek na de 3-0 door Jake Hendriks. De assist werd gegeven door de bijzonder goed voor de dag komende Dylan Collard, een regelrechte aanwinst voor de Devils.

Het doelpunt van de Amsterdammer Daniel Lam zorgde voor een 3-1 tussenstand. De Amsterdammers misten behoorlijk wat kansen, maar misten ook nogal wat bekende namen op het ijs. Het grootste nieuws stond vermeld op Facebook; John Versteeg heeft afscheid genomen van de Tijgers, maar nog niet van ijshockey.

In de tweede periode liep Nijmegen uit naar een 4-1 voorsprong door een prachtig powerplay doelpunt. Bijna twee minuten lang ging de puck rond voordat Dylan Kost helemaal vrijgespeeld de puck kon binnentikken. Vlak voor het einde van de tweede periode schoot Tobias Kathan de puck vakkundig in de rechterbovenhoek en was de tussenstand na 40 minuten 4-2.

Hoewel Nijmegen in de pauze vastbesloten was de winst in eigen huis te houden, kwam Amsterdam, gecoacht door Dave Hyrsky, terug op 4-4. Eerst was Daniel Lam weer succesvol, en de tweede goal kwam op naam van Calvin Pohlman, hoewel het een eigen doelpunt van Nijmegen was. Tussen de twee goals door had Youri de Winkel de 5-3 op zijn stick, maar hij strandde op doelman Jacob van Duin.

Man of the Match Wessel Copier.

Man of the Match Wessel Copier.

Op karakter nam Nijmegen na de 4-4 de wedstrijd weer in handen en schoot de later tot Man of the Match uitgeroepen Wessel Copier zijn ploeg naar een 5-4 voorsprong. Dave Stappershoef schoot met een genadeloze uithaal zijn team in powerplay naar 6-4 en daarmee was de buit binnen.

Een heerlijke opening van het seizoen met een klinkende overwinning geeft de ploeg een goede moed en veel positieve energie. Deze week gaan ze dinsdag, woensdag en donderdag trainen en wacht zaterdag Den Haag in Dordrecht voor de tweede oefenwedstrijd.

Door wout van der Hoef

Hoofdsponsoren