9x
4x
1x
1x

AHOUD Devils wint oefenwedstrijd

Wout van der Hoef
13 september 2015

De AHOUD Devils Nijmegen heeft zaterdagavond de oefenwedstrijd tegen Hijs Hokij Den Haag met 4-3 gewonnen. Na de periodestanden 0-0, 2-1 en 2-2 was de winst een mooie afsluiting van de openingsweek, waarin de Nijmegenaren trainden in Tilburg, Dordrecht en Nijmegen. Het is tevens een mentale opsteker om als verliezend finalist van de kampioen van het afgelopen seizoen te winnen.

Nieuw in de selectie van zaterdag was niet alleen Nick de Jong, maar ook de twee teruggekeerde talentvolle Nijmegenaren Calvin Hendriks (NIJA Eindhoven, links op de foto) en Nicky van der Geld (Red Eagles Den Bosch). Naast alle eerder genoemde spelers, maakte ook Boris van Bergen deel uit van de selectie. Wesley Hendriks was nog niet van de partij, maar hij zal, net als vorig seizoen, spoedig terugkeren uit Canada en voor de AHOUD Devils gaan spelen.

vugts

In de eerste periode werd er niet gescoord tegen het ook op volle sterkte aangetreden Den Haag. In de tweede periode opende Willem Gloudemans in powerplay de score op assist van Rick Wijnen en ¬†Dylan Kost. Den Haag’s topcenter Alan van Bentem bracht kort daarna de stand op 1-1. Ren√© Vugts (zie foto) bracht wederom in powerplay de stand op 2-1. Peter Vissers en Jesse Hendriks zorgden voor de assists.

In de derde periode liep Nijmegen vlot uit naar 4-1. Dylan Kost, op aangeven van Jesse Hendriks en Jake Hendriks, en Jake Hendriks, met assists van Mike Vedder en Jay Plamont, zorgden voor de twee treffers. In de slotfase kwam Den Haag nog gevaarlijk dichtbij, maar na de goals van Alan van Bentem en Ben Rurup zaten de 60 minuten erop en floot Paul de Brabander voor het laatst.

Hoofdsponsoren