9x
4x
1x
1x

Al goud wat er blinkt

Bestuur
5 februari 2018

Het Nederlands Vrouwenteam U18 schreef de afgelopen week geschiedenis door in Mexico ongeslagen kampioen te worden van de Vrouwen U18 Divisie I Groep B Kwalificatie. De Oranje vrouwen wonnen achtereenvolgens van Spanje (4-2), Turkije (12-1),  Kazachstan ( 5-2) en Mexico (4-0).

Door dit resultaat promoveert Nederland naar de Divisie I Groep B, waar dit jaar Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, Denemarken, China en Australië deel van uitmaken. Ligt er na Mexico dan een nieuwe wereldreis in het vooruitzicht?

Emma Fondse

Emma Fondse, onze eigen goalie van de Nijmegen Devils U16 en het Nationaal Vrouwentem U18, werd uitgeroepen tot de beste goalie van het toernooi!! Emma was in de finale goed voor 41 saves en een zeer verdienstelijke shoutout.

Remo Speijers

Goud was er in China ook voor het Nederlands Bandy Team, met heel veel Nijmeegse spelers zoals Remo Speijers. Het wereldkampioenschap in Divisie B werd behaald door overwinningen op gastland China (7-1), Slowakije (7-0), Somalië (9-0), Oekraïne (4-1), Estland (8-4) en tenslotte de finale tegen Japan (3-2).

Wout van Aert

Wout van Aert behaalde zondag in Valkenburg de Wereldtitel veldrijden. Ohh, Wout is Belg, geen Nederlander. Wout zelf op Facebook: “BAM! three in a row… Not the easiest one. Zeker niet de gemakkelijkste. Al is een kampioenschap dat nooit. Het maakt de voldoening des te groter.” (foto: ©Kramon)

De Nederlander Mathieu van der Poel werd op gepaste afstand van Wout van Aert derde op het wereldkampioenschap veldrijden in Valkenburg.

“Ik ben op mijn waarde geklopt”, was MvdP realistisch achteraf. “En als dat gebeurt, kan ik ermee leven. Natuurlijk is er wat teleurstelling, maar ik heb niet veel verkeerd gedaan. Wout stak er gewoon ver bovenuit.”

Bulldogs Luik, Bekerwinnaar België

Nog meer Belgisch goud werd er in Luik gevierd. De finale tussen Bulldogs Luik en Herentals werd zaterdagavond in Luik gespeeld. Uitslag 4-2 en daar kunnen we uitstekend mee leven.

Emiel Goris

Emiel Goris van Herentals maakte geen deel uit van de finale. Hij werd geschorst naar aanleiding van een ‘checking to the head’ in de onderlinge BNL-wedstrijd tegen Luik in het vorige weekend.

RBIHF: Naar aanleiding van de ernstige overtreding, checking to the head, van HYC-speler Emiel Goris zondagavond jl. in de slotperiode van de zondagavondwedstrijd HYC vs Bulldogs heeft de BeNe-League Tuchtcommissie donderdagavond gezeteld en een schorsing voor hoger vermelde speler uitgesproken van 2+10 wedstrijden voor alle BeNe League en Bekerwedstrijden.

Hijs Hokij Den Haag, Bekerwinnaar Nederland

In een kolkende Uithof was er dikverdiend bekergoud voor Hijs Hokij Den Haag. In de eerste periode ging de strijd nog gelijk op en was de stand 1-1. In de tweede periode ging Den Haag helemaal los, mede door de forse straf voor Heerenveen. Na 40 minuten was de stand 1-6. In de derde periode speelde Den Haag het rustig uit en was Heerenveen niet meer bij machte om de stand te keren. Eindstand 3-7.

Het Wilhelmus

Het Eerste Divisieteam van de AHOUD Devils gaat zich opmaken voor de play-offs. In het laatste weekend werden alle plaatsen veiliggesteld. Hoe het wedstrijdschema er uit gaat zien, is nog niet bekend maar we houden het in de gaten en zullen het hier publiceren.

Dave Willems, Eerste Divisieteam AHOUD Devils naar play-offs

Eindstand Eerste Divisie

Amsterdam helpt Nijmegen in strijd om derde plaats Final Four

Het zat ons wat uitslag betreft lekker mee afgelopen zondag. Amsterdam won de eerder door sneeuwval op 10 december uitgestelde wedstrijd met 2-4 van en in Geleen. Daardoor ligt voor de AHOUD Devils de derde plaats in de Final Four ranking voor het grijpen. De Devils spelen nog thuis tegen Den Bosch (9 februari) en Antwerpen (16 februari) en gaan zaterdag 17 februari op bezoek in Heerenveen. Die reeks moet minimaal 6 punten opleveren.

Geleen moet nog afrekenen met 3 Belgische tegenstanders; 9 februari naar Herentals, 17 februari naar Antwerpen en tenslotte 18 februari thuis tegen Luik. Voor onze Limburgse vrienden wordt het nog een hele toer om 6 of 9 punten te halen.

Amsterdam zelf heeft zich wel veilig gespeeld voor de play-offs van de BNL. De Kemphanen lopen echter grote kans om overal naast te grijpen, een rampzalig seizoen uiteindelijk voor de meest-geplaagde club van dit jaar.

De laatste BNL-wedstrijd in Heerenveen is bovendien een heel bijzondere wedstrijd. Niet alleen sportief van belang maar ook maatschappelijk. Laten we onze eigen jongens massaal steunen en ook bijdragen aan het Beatrix Kinderziekenhuis!

Hoofdsponsoren