9x
5x
1x
1x

Beker na 10 jaar weer terug in Nijmegen

Bestuur
4 februari 2019

Ahoud Devils heeft de nationale beker gewonnen. Na 10 jaar is de Nationale Beker daarmee terug in de oudste stad van Nederland, een bekroning op het werk van de afgelopen vijf jaar waarin de club opnieuw opgebouwd werd naar de top in Nederland. De Nijmegenaren waren in het slotakkoord van de wedstrijd uiteindelijk te sterk voor Hijs Hokij Den Haag: 4-3. Jeffrey Melissant, vorig seizoen nog in de aanval bij Den Haag, scoorde in de verlenging de golden goal. Devils won de beker voor het laatst in 2009.

De Ahoud Devils begonnen enorm zenuwachtig aan de finale. Een volgepakte Uithof was kennelijk zo imponerend dat de Nijmeegse ploeg stroef op gang kwam. Een paar straffen aan Nijmeegse kant, zorgde dat de Hagenezen in powerplay een voorsprong konden nemen van 0-2 in de eerste periode. Mike Verschuren opende de score na 10 minuten en Joey Oosterveld verhoogde de voorsprong vlak voor het eerste rustsignaal. Deniz Mollen, een absolute uitblinker in het Nijmeegse doel, voorkwam een grotere achterstand.
Ahoud Devils wist zich in de tweede periode te herpakken. De opening was fel en de stand werd met een fantastisch afstandsschot van Nijmegenaar Nick de Jong op 1-2 gezet.Kansen waar er over en weer, maar net als in de eerste periode, vielen de doelpunten in de tweede periode aan de noordzijde van het stadion, 2-2 door captain Levi Houkes.

Slotakkoord

In de derde periode kwamen de Hagenezen weer snel op een voorsprong door Alan van Bentem en leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor de regerend bekerkampioen. Iedereen in de hofstad was zich aan voorbereiden voor de huldiging, medailles lagen klaar, goud aan Haagse zijde, zilver aan Nijmeegse kant. Op Nijmeegs karakter ging de Ahoud Devils op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam er. De Canadese RJ Reed wist met een afstandsschot de Haagse goalie te verslaan en tekende de 3-3 aan, 10 seconden voor het einde van de wedstrijd.

De overtime moest de beslissing brengen. Zowel voor Nijmegen als voor Den Haag zat er 1 speler op de strafbank. Na 16 seconden was de straftijd voor Nijmegen afgelopen en ontstond er een powerplay. Uitgerekend Jeffrey Melissant maakte het Nijmeegse feest compleet en scoorde na 1 minuut in de overtime de winnende treffer 4-3.

Door deze overwinning kan Nijmegen zich na 10 jaar weer bekerkampioen noemen. Een geweldige bekroning, !

Nijmegen doelman Deniz Mollen werd uitgeroepen tot Most Valuable Player en mocht de prijs vanuit Bauer in ontvangst nemen.

 

Hoofdsponsoren