10x
5x
1x
1x

Beslissingswedstrijd afdwingen

Bestuur
10 maart 2018

De AHOUD Devils heeft vrijdagavond nog niet voor een stunt kunnen zorgen in de halve finale play-offs tegen Den Haag. In een stampvolle Uithof won de thuisploeg met 6-1 (2-0, 2-0, 2-1) van de Devils. Alle media wijzen op dezelfde oorzaken. De enige Nijmeegse treffer werd gescoord door Aivaras Bendzius.

“Devils verliest in de strafbank”, kopte de Gelderlander. “De effectiviteit van HYS Den Haag gaf de doorslag tijdens de eerste wedstrijd van de halve finale. De thuisploeg scoorde vijf keer tijdens een powerplay, Devils kwam tijdens vier overtalsituaties alleen in de slotfase tot een doelpunt”, aldus verslaggever Julian Droog.

Ook IJshockey Nederland wees op de strafminuten van de Devils, “Den Haag maakte het grote verschil door te profiteren van Nijmeegse straffen. Vijf van de zes Haagse doelpunten vielen tijdens de powerplay.”

Devils coach Jeffrey van Iersel vond een aantal straffen discutabel en er was links en rechts wel wat meer kritiek te lezen over het optreden van met name scheidsrechter Martin de Wilde.

In de best-of-three serie staat het 1-0 voor Den Haag en de ploeg die het eerst twee keer wint, mag zich opmaken voor de finale. Zondag om 16.45 uur speelt de AHOUD Devils thuis tegen Den Haag en het enige doel is winnen. Een 1-0 uitslag is al voldoende om de stand in gewonnen wedstrijden op 1-1 te brengen en daarmee een derde en beslissende wedstrijd in Den Haag af te dwingen. In Herentals weten ze daar alles van.

Het Nijmeegse team heeft daarbij zondag de massale steun van het thuispubliek nodig. De kaartverkoop  en aanvraag draait op volle toeren. NEC heeft vrijdagavond al gespeeld en is na de 3-0 winst op Volendam weer koploper in de Jupiler League.

De grootste aderlating van vrijdagavond is wellicht het uitvallen van verdediger Rick Wijnen. De Nijmegenaar kwam na een duel met Oliver Pataky hard in aanraking met de boarding. Wijnen werd per brancard van het ijs gehaald en later per auto naar het ziekenhuis vervoerd en heeft een zware blessure aan het stuitbeen. Volgens coach Van Iersel is het verlies van Wijnen een flinke aderlating en noemde Wijnen één van de kartrekkers achterin.

Hoofdsponsoren