9x
4x
1x
1x

Blessure Eef Gerritsen

Wout van der Hoef
11 oktober 2017

Het zit even niet mee met de jongste aanwinst van de AHOUD Devils Eef Gerritsen. Afgelopen zondag is de snelle aanvaller geblesseerd geraakt aan zijn linker pols tijdens de Eerste divisie wedstrijd van de Devils tegen Hijs Hokij Den Haag.

Gerritsen viel op die avond op het ijs en kwam op zijn pols terecht. Hij speelde wel gewoon door maar de pijn werd steeds heviger. Bij controle in het ziekenhuis bleek dat er een klein stukje bot was afgebroken van het op de pols uitstekende botje van de ellepijp.

Zijn pols werd direct in het gips gezet en een week van absolute rust is Eef  voorgeschreven. Volgende week gaat hij terug voor een controle en nieuwe foto’s. Volgens de behandeld artsen staat er 4 tot 6 weken hersteltijd voor. Zelf rekent hij op 2 tot 3 weken hersteltijd.

Deze week neemt de jonge Eef noodgedwongen een absolute rust, maar, uiteraard afhankelijk van het resultaat van de controle, daarna staat het vizier alweer gericht op powerskate trainingen om de conditie en explosiviteit niet kwijt te raken.

Eef Gerritsen (#17) met een van zijn drie assists

Captain Levi Houkes was ook niet gelukkig met de ontstane situatie. Enerzijds is het goed dat jonge spelers zoveel mogelijk ijstijd krijgen, ook in het Eerste divisieteam waarmee Eef vorig ook seizoen veel speelde. Anderzijds kunnen we Eef na een week al niet meer missen in het BNL-team.

Gerritsen speelde in Amsterdam na de game misconduct van Bendzius ruim 30 minuten als aanvaller in de lijn met Houkes en Gielen. Gerritsen kwam met zijn snelheid en nauwkeurigheid tot drie assists tegen de Amsterdam Tigers. Zijn waarde is snel gebleken in een weekend waarin hij langzaam gebracht zou worden.

Vanaf deze plaats wensen wij Eef een spoedig herstel toe.

Hoofdsponsoren