9x
4x
1x
1x

Blijven genieten van Peter Vissers

Wout van der Hoef
9 juni 2017

Ook in het nieuwe seizoen kunnen we blijven genieten van de aanvalsdriften van linker forward Peter Vissers. De 26-jarige Groesbeker van de AHOUD Devils staat aan de vooravond van alweer zijn zesde seizoen aaneengesloten in Nijmegen.

Daarmee is Vissers een van de meest geroutineerde spelers en tot dusverre erg belangrijk in de powerplays van de Devils. De leraar Duits heeft een druk bestaan, maar plakt er desondanks een nieuw seizoen aan vast. Deze zomer is eigenlijk voor niemand het moment om af te haken, want er gloort een mooi Beneliga seizoen aan de horizon.

Tijdens de play-offs in februari van 2014-2015 vroegen we Peter Vissers al eens uit te leggen hoe zijn loopbaan eruitzag.

“Ik heb vroeger in de jeugd van Nijmegen gespeeld. Ik begon op m’n zevende. Dat was in 1997. Ik speelde er tot mijn 15e maar toen viel de jeugd van mijn leeftijd een beetje weg. Verschillende jongens van mijn leeftijd waren al ergens anders gaan spelen. Uiteindelijk ben ik het seizoen erna ook weggegaan bij Nijmegen. Ik belandde in Dinslaken. Ongeveer een uurtje rijden vanuit het prachtige Groesbeek. Daar speelde Jake Hendriks ook. Het was een gezellig jaar, maar het verre rijden is ook niet altijd fijn. Zeker ook als je ouders altijd moeten rijden. Ik denk dat iedere ijshockeyer wel geweldige ouders moet hebben om overal met je kind heen te rijden. Ik heb die gelukkig ook.”

“Na een jaar was het rijden wel weer genoeg. Ik ben toen teruggegaan naar Nederland. Ik kwam bij Eindhoven terecht in het Eerste divisie team. Dat was wel een leerzaam jaar. Maar ook weer een eind rijden naar Eindhoven. Ik hoorde dat Den Bosch een team wilde opzetten. In dat team kwam half Nijmegen uit. Ook Harrie en René met wie ik nu nog speel. Het was echt een topjaar en we werden dat eerste jaar zelfs kampioen. Vervolgens heb ik daar in totaal vier seizoenen gespeeld, voordat ik terugkeerde naar Nijmegen. Nu is het alweer het derde seizoen in Nijmegen.”

Toen was hij aan zijn derde seizoen bezig, in september van dit jaar beging hij aan zijn zesde seizoen bij de AHOUD Devils. Dat seizoen, 2014-2015, was voor Peter Vissers een topjaar want hij werd de topscorer van Nijmegen. In 24 wedstrijden kwam hij tot 22 punten, verdeeld over 15 goals en 7 assists.

We vroegen hem naar zijn productie:
“Vorige seizoen gaf ik inderdaad veel meer assists. Nou kreeg ik ook zat kansen van Harrie en Rene. Maar die verprutste ik weleens. Ik denk dat m’n sterke punt nog steeds op het juiste moment de puck afgeven is. Ik haal ook veel plezier uit assists geven. Natuurlijk niet zoveel als uit een doelpunt, dat zal ik niet ontkennen. Ik denk dat ik wel een speler ben die gewoon de puck moet hebben en het spel moet opzetten. Dat vind ik ook het leukst. Maar af en toe heb ik nog weleens de neiging om dan door de verdediging heen te rijden. Soms lukt dat, maar vaak kan ik gewoon beter de puck dumpen en geen puckverlies op de blauwe lijn leiden.”

We zijn erg benieuwd naar zijn statistieken voor het komende seizoen. Dat Peter Vissers van een vaste waarde zal zijn, staat vast. Daarvoor bezit hij gewoonweg meer dan voldoende kwaliteiten. We wensen hem heel veel succes.

Hoofdsponsoren