9x
4x
1x
1x

Blik vooruit

Wout van der Hoef
8 maart 2017

Terwijl de play-offs van de BeNe-League in volle gang zijn, blikt het BNL-team van de AHOUD Devils alweer vooruit. Zo’n sportief mager seizoen is lang geleden, maar volgend jaar wordt alles beter. Hans Cleijne heeft de knop al omgezet en riep samen met teammanager Arno Janssen het team en de Technische Commissie (TC) bijeen in het Triavium.

De Devils organisatie groeit gestaag door, maar de sportieve prestaties bleven door diverse oorzaken, vooral blessures en in een laat stadium afgehaakte spelers, achter bij die groei. Dat moet dus anders, vindt het bestuur, en met de groep vergaderen als de play-offs in volle gang is, mag ons volgend jaar niet nog eens gebeuren.

Er werd natuurlijk ook teruggeblikt op het afgelopen seizoen, maar de trend dinsdagavond was vooral die van verbeteren en veranderen voor het nieuwe seizoen. Wat gaat er organisatorisch veranderen, wat gaat er volgend seizoen verwacht worden en hoe ziet de selectie en staf er volgend jaar uit? Heel veel vragen waarop de komende twee maanden antwoorden op moeten komen.

Eén van de belangrijkere veranderingen zit hem in de planning. Het afgelopen seizoen bleek eind september pas hoe krap het team moest starten aan de competitie. De komst van de eerste import werd een mislukking waardoor de komst van een ander, Thomas Stuart-Dant, pas eind november rond was.

Dit keer streven we ernaar om eind april 85% van de selectie en staf rond te hebben. Van de huidige groep zijn zoals bekend Dave Stappershoef en Tom Kokke afgezwaaid. Van de lang geblesseerden van het afgelopen seizoen is het ook nog allerminst zeker of en wanneer ze instromen in het nieuwe jaar. Daarnaast zijn er hier en daar nog twijfels bij enkele spelers.

De TC bestaat op dit moment uit Ronnie Plamont, John Copier en Frank Janssen. Aan deze TC zal nog een secretaris en voorzitter toegevoegd worden. Met name de eerste twee mannen zijn in opdracht van het bestuur hard aan het werk om de selectie voor het komende seizoen naar een hoger niveau te tillen. Gesprekken zijn al gaande en het ziet er, zonder op namen in te gaan, hoopvol uit. We houden je op de hoogte.

Het bestuur, de TC, de staf en de spelersgroep weten zich gesteund door een groeiende achterban in de vorm van een enthousiaste sponsorgroep. Maar ook de massale opkomst van het publiek, ruim 1300 bij de laatste thuiswedstrijd, geeft veel moed om er volgend seizoen weer iets heel erg moois van te maken.

Hoofdsponsoren