9x
4x
1x
1x

Bloed, zweet en tranen

Wout van der Hoef
4 oktober 2015

IMG_0208

Het afgelopen weekend speelden het Eredivisie en Eerstedivisie team, de U14 en de U12 van de Devils hun wedstrijden in de diverse competities. Het werd een weekendje wel hoor. Drie keer verlies, één keer winst, en een heleboel gedoe waar niemand op zit te wachten.

IMG_0211

Eredivisie

Het begon allemaal afgelopen vrijdag met de ernstige blessure van Calvin Hendriks. Hij verklaarde later dat hij na een check op zijn knie per brancard van het ijs af is gedragen. Zij die erbij waren in het Triavium, hebben dat gedeelte kunnen aanschouwen. Daarna is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De diagnose was dat zijn knieschijf uit de kom geschoten en gekanteld was en dat het zowel vrijdags als zaterdags aanvankelijk niet gelukt was deze weer op de goede plaats te krijgen. Na een volledige narcose, waardoor zijn spierstelsel ontspande, is dat zaterdag alsnog gelukt. Calvin heeft een brace van enkel tot heup aangemeten gekregen, is weer thuis maar staat voorlopig onder controle.

IMG_0213

Calvin Hendriks werd als pleister op de wonde vrijdagavond wel uitgeroepen tot de Man of the Match.

De wedstrijd tegen Leuven eindigde in een 3-7 nederlaag, maar of dat ook de definitieve uitslag blijft is nog helemaal niet zeker. Onze gasten hadden drie in plaats van de toegestane twee importspelers in de line-up. Het is nu aan de KNIJF en NIJB om zich hier over te buigen.

De thuiswedstrijden op vrijdag zullen voortaan om 20.30 uur aanvangen als gevolg van een kleine wijziging in de planning van het Triavium.

Devils U12

De Nijmegen Devils U12 speelde zaterdag thuis tegen de Amstel Tijgers U12 uit Amsterdam en ook in deze wedstrijd kwam de ambulance er aan te pas om een Nijmeegse speler naar het ziekenhuis te vervoeren. Jelle de Hoogh kwam ongelukkig ten val en werd meegenomen voor nader onderzoek. Gelukkig is ook Jelle weer naar huis. De wedstrijd werd met 3-16 verloren, maar meedoen is belangrijker dan winnen.

Devils U14

Daar dachten de spelers van de Nijmegen Devils U14 heel anders over. Zij gingen naar Den Bosch en ontmoetten daar twee oude bekenden van het afgelopen seizoen, Zino Vallen en Stijn van Glabbeek. Jelle Nauta begroette ze vriendelijk in de duels op het ijs. De Devils U14 was te sterk een won knap met 1-4 van de Red Eagles.

Eerste Divisie

6420820427_e699a8ea2f

Het Eerste Divisieteam verloor na de periode standen 2-0, 0-0, 0-4 met 2-4 van Den Bosch 2. Op zich geen vreemde uitslag voor een ijshockeywedstrijd, maar als we de strafminuten bekijken, dan knijp je nog een keer in je arm. Voor de Devils 211 minuten en voor de Red Eagles 94 minuten. Nijmegen leek geen grip te hebben op scheidsrechter Dzmitry Spirydzionak en verloor de wedstrijd in de strafbank.

Hier kan de komende week nog wel eens een mentale training op volgen, want zoals het betaamd was de coach Ray Gallagher na afloop ‘not amused’. Een doosje pleisters kan soms ook wonderen doen.

De strafminuten Top 7 van de Devils op een rijtje:
Youri de Winkel 48
Pol IJkhout 33
Lars van Laanen 27
Maarten Naeff 27
Jay Plamont 25
Boris van Bergen 25
Eef Gerritsen 12

Den Bosch stelde daar maar een bescheiden Top 3 lijstje tegenover:
Thony Brouwers 29
Michael Salfischberger 27
Martijn Geerlings 14

 

 

 

 

 

Hoofdsponsoren