9x
4x
1x
1x

Bosschenaar Luuk Lambregts naar Nijmegen

Bestuur
14 mei 2017

foto IIHF

Luuk Lambregts (19) maakt de volgende stap in zijn ijshockeyloopbaan en sluit aan bij de nieuwe selectie van de AHOUD Devils. De Nederlands U20 International kende het afgelopen jaar een ongelukkig seizoen in het Toekomstteam van de Trappers, dat net als de Devils in de BeNe-League speelt.

De contacten tussen Luuk Lambregts en Ronnie Plamont, lid van de Technische Commissie van de AHOUD Devils dateren alweer van weken terug. Hij wilde echter zijn vertrek uit Tilburg en het afscheid van zijn coach op een prettige manier rondmaken en daardoor kwam het groene licht om zijn transfer te publiceren op 9 mei jl. Dat siert hem als mens.

foto Arie Leeuwesteijn

Luuk Lambregts is een geboren Bosschenaar van 7 februari 1998 en dus nog maar 19 jaar jong. De AHOUD Devils gaat dit jaar voor jong talent en dat heeft de links schietende aanvaller aantoonbaar. Sinds 2014 maakt Lambrecht deel uit van diverse nationale teams, van destijds de U18 naar de huidige U20. Lambregts maakte deel uit van het nationale team dat het WK U20 divisie II groep A speelde van zondag 11 tot en met zaterdag 17 december 2016, dat gehouden werd in de Tallinn, de hoofdstad van Estland.

We laten Luuk Lambregts, doordeweeks leerling loodgieter, zelf aan het woord om zijn overstap naar de AHOUD Devils toe te lichten:

“Mijn overstap van Den Bosch naar Tilburg was vooral omdat ik het hoogst haalbare eruit wou halen. Ik heb 13 jaar lang voor Den Bosch gespeeld. Het was tijd voor een nieuw seizoen. Mijn start bij Tilburg was goed. Ik was in vorm maar in de tweede oefenwedstrijd schoot mijn schouder uit de kom, waardoor ik bijna de eerste helft van het seizoen heb moeten missen.

“Ik heb nog gelukkig een mooi WK mee mogen maken in december met de U20, wat al mijn vierde WK was. Maar ik kwam daarvan terug en raakte opnieuw geblesseerd bij Tilburg, erg jammer. Dus mijn jaar bij Tilburg was niet zoals ik had verwacht heb. Ik heb daar wel een leuk seizoen gehad met leuke teamgenoten. Ik ging ook altijd met zin naar de trainingen.”

“Maar waarom ik overstap, is omdat ik een schone lei wil beginnen. Ronnie benaderde me vorig jaar al een keer en zo is dat dit jaar ook gegaan.  Ik ben op gesprek gegaan bij hem en het klonk goed voor mijn gevoel. Ik denk dat ik hier een leuk seizoen kan hebben, ik wil gewoon fun in mijn hockey hebben. De rest komt van zelf wel. Hopelijk kan ik de stap omhoog altijd nog maken.”

De AHOUD Devils is trots dat na Rick van Haren en Justin Evers opnieuw een jong talent met heel veel potentie kiest voor het team van de eveneens nieuwe coach Jeffrey van Iersel. Lambregts krijgt in Nijmegen de kans zijn grotendeels verloren seizoen 2016-2017 snel te vergeten en met nieuwe elan aan zijn toekomst te werken. Wij hopen dat hij zich snel thuis voelt in het Triavium en wensen hem heel veel succes.

Hoofdsponsoren