9x
4x
1x
1x

Business Club bezocht Kölner Haie

Wout van der Hoef
13 februari 2017

De Business Club van de AHOUD Devils bezocht zondag 12 februari de Kölner Haie. De wedstrijd Kölner Haie tegen de Eisbären Berlin eindigde in een 2-0 overwinning voor de thuisclub. Het was het tweede jaar in successie dat de BC een wedstrijd uit de Duitse DEL competitie in Keulen bezocht.

Op zondagmiddag verzamelden 50 deelnemers zich in de snijdende kou op het Bovemij terrein. Gelukkig had Toonen Reizen de kachel flink opgestookt en reed chauffeur Leo Muller in een strak tempo naar de Lanxess Arena. Daar aangekomen leek het met 10 graden en een heerlijk zonnetje al op de naderende lente. Na het nuttigen van een flink bord aardappelen, salade en kip, en het verwerken van ijskoud bier in miniglazen, werden de tribunes van de Arena betreden.

Onder het genot van een spectaculaire show liep het tegen 16.45 uur. De teams van Keulen en Berlijn werden voorgesteld en de wedstrijd kon voor 15.478 toeschouwers beginnen. De ijshockeywedstrijd was een geweldige performance van een top aan Duitse, Finse en vooral Canadese ijshockeyers. Na 0-0, 2-0 en 0-0 trok de thuisclub aan het langste eind. Op verzoek van de Nederlanders werd er ook nog even flink geknokt.

Na afloop van de wedstrijd waren er heerlijke en minder-heerlijke kaasjes, bier, wijn, koffie en cola. Om 20.00 uur stapten we weer in de bus en werden we keurig door Leo naar Nijmegen gebracht. Daar spraken we met zijn allen af om er aanstaande vrijdag in het Triavium weer een gezellige avond van te maken.

Op 17 februari speelt de AHOUD Devils de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander is de Tilburg Trappers. Na afloop hebben we nog heel veel verkiezingen en bouwen we een klein feestje in ’t Behouden Huys. Zorg dat je erbij bent.

Hoofdsponsoren