9x
4x
1x
1x

Coach Ray Gallagher naar Lions

Wout van der Hoef
28 december 2015
p080

Foto Kubapics

Coach Ray Gallagher van het AHOUD Devils Eerste divisieteam is met onmiddelijke ingang vertrokken naar de Dordrecht Lions. Daar volgt de voormalig speler-coach van het tweede team van Nijmegen de onlangs bij het Lions BeNe-league team vertrokken coach Stefan Collard op. Dat bericht ontving de TC van de AHOUD Devils zondagavond en werd zojuist op de officiële site van de ProClass Lions Dordrecht gepubliceerd.

Bron: Dordrechtlions.nl
De 47 jarige Canadees was tot en met afgelopen zondag nog coach van het toekomstteam van AHOUD Devils uit Nijmegen en heeft een imposante staat van dienst als zowel speler als coach.  Hij heeft in Nederland voor vrijwel alle clubs gespeeld. In Canada heeft hij onder andere voor de London Knights gespeeld. Als trainer en coach heeft hij ervaring opgedaan bij onder meer Eindhoven en Nijmegen. Morgen staat Ray voor het eerst voor de spelersgroep en tekent hij naar verwachting het contract.

Teammanager Niek Beukema over de aanstelling van Ray Gallagher: “We hebben per direct Ray aangesteld als trainer coach van het BeNeliga team. Daarnaast zal hij het eerste divisie team gaan trainen. De aanstelling is tot het einde van het seizoen.” “Als het van beide kanten bevalt gaan we ook kijken of we een samenwerking voor de langere termijn kunnen afspreken. Stefan Collard blijft daarom tot het einde van het seizoen de U12 en U17 doen.”

Saillant detail is dat we Gallagher met zijn ProClass Lions Dordrecht dit seizoen nog op bezoek krijgen in het Triavium.

De staf van het Eerste divisieteam zelf was afgelopen week nog door de TC van de AHOUD Devils versterkt met Ron Pilgrim als assistent coach en voor het bijhouden van de statistieken. Deze aanstelling van Pilgirm was door Gallagher zelf geïnitieerd. De gevolgen van de de overstap van Gallagher naar Dordrecht zullen nader worden overlegd en bekend gemaakt.

Hoofdsponsoren