9x
4x
1x
1x

De enige echte puntentelling van de NIJB

Wout van der Hoef
17 maart 2015

?????????????????????????????

Hieronder wordt de officiële puntentelling van de NIJB weergegeven zoals die geldt bij de best-of-two finale tussen de AHOUD Devils Nijmegen en Hijs Hokij Den Haag. Onze wedstrijdsecretaris Jurgen Knoop heeft het uitgezocht.

COMPETITIE MET VERLENGING
h. Indien de stand na de reguliere speeltijd van de eerste wedstrijd gelijk is, volgt een 4- tegen-4-verlenging van maximaal 5 minuten met sudden victory en zonodig een shoot-out.

  1. Indien de eerste wedstrijd na de reguliere speeltijd is beslist en de stand na de reguliere speeltijd van de tweede wedstrijd gelijk is, wint de winnaar van de eerste wedstrijd de best- of-two serie. Er volgt geen verlenging.
  2. Indien beide wedstrijden na de reguliere speeltijd zijn beslist en de best-of-two-serie is nog niet beslist, volgt een 4-tegen-4-verlenging van maximaal 5 minuten met sudden victory en zonodig een shoot-out. Het team dat in de verlenging scoort of de shoot-out wint, wint de best-of-two serie.
  3. Indien de eerste wedstrijd na een verlenging of shoot-out is beslist en de stand is na de reguliere speeltijd van de tweede wedstrijd gelijk, dan volgt een 4-tegen-4-verlenging van maximaal 5 minuten met sudden victory en zo nodig een shoot-out. Indien de winnaar van de eerste wedstrijd in de verlenging scoort of de shoot-out wint, wint dat team de best-of-two serie. Indien het team dat de eerste wedstrijd heeft verloren in de verlenging scoort of de shoot-out wint, volgt een (mogelijk tweede) shoot-out. Het team dat deze (mogelijk tweede) shoot-out wint, wint de best-of-two serie.

NB 1 Het aantal wedstrijdpunten dat wordt verkregen na een overwinning in de reguliere speeltijd (2 of 3) is niet van belang.

NB 2 Een shoot-out wordt gespeeld conform de beslissende penaltyshots-procedure.

NB 3 Het kan voorkomen dat twee shoot-outs achter elkaar genomen dienen te worden. 

Groet,
Jurgen Knoop

Hoofdsponsoren