9x
4x
1x
1x

De Tussenstand

Wilco Veldhorst
24 mei 2017

foto IIHF

We laten een prachtig WK in Keulen en Parijs achter ons. Een WK waarin Rusland brons pakte tegen Finland nadat het toch wel enigszins verrassend was uitgeschakeld door Canada in de halve finale. Wie had nog gedacht dat de ‘Sbornaja’ een 2-0 voorsprong uit handen zouden geven? De rode machine die zulk machtig mooi ijshockey laat zien op gezette tijden?

Ik heb één keer het genoegen gesmaakt de Russen live te zien spelen, in 2010 tegen Slowakije, wat een wedstrijd, 2 absolute toplanden, waarbij de Russen al hun NHL-toppers in Keulen ter beschikking hadden en Ovechkin en Malkin samen zien, dat is toch wel heel bijzonder.

Zweden werd de –terechte- wereldkampioen in Keulen, na penaltyshots werd gewonnen van Canada. De Canadezen kwamen nog terug tot 1-1, in de overtime werd niet gescoord en de penaltyshots namen de Zweden beter. Zweden heeft het verdient, het liet mooi ijshockey zien en wat zijn de Zweedse fans geweldig. Keulen werd gedomineerd door de Zweedse en Letse fans. Mooi om te zien, alsof er een finale van een belangrijk Europees voetbaltoernooi was, maar dan zonder de massa’s (oproer-)politie die daar gebruikelijk is. En zo komt er een eind aan een mooi toernooi, een toernooi waarvan je stiekem hoopt dat Oranje er ooit nog aan te pas komt op dat niveau.

Terug naar eigen land. Een veel te lange en ijshockey loze zomer is aangebroken, maar wat lijkt er veel verandert bij onze Devils. Op het moment van schrijven zijn er al 9 spelers voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt, 5 verdedigers, waarvan 4 de nodige ervaring hebben en 1 jeugdinternational en 4 aanvallers, waarvan de meest opvallende naam ongetwijfeld die van Levi Houkes is.

Levi werd groot in Nijmegen en speelde 2 jaar bij de jeugd van Krefeld in het Duitse ijshockey, speelde in de Nederlandse top bij Den Haag en Heerenveen toen het in Nijmegen minder ging en speelde met Tilburg 2 seizoenen in de Oberliga. Ook is de kans groot dat Nijmegen volgend jaar eindelijk weer eens wat internationals naar het WK kan afvaardigen, zeker nu dat in eigen land gespeeld wordt. Jammer dat Dave Stappershoef er niet een jaartje aan vastknoopt….

Qua ervaring gaat Nijmegen er fors op vooruit en dat kón volgend seizoen weleens datgene zijn wat ‘we’ zo node misten het afgelopen seizoen. Ondertussen groeit en bloeit de businessclub en het aantal sponsors, wordt de jeugdopleiding opgebouwd en komt er een trailer, een professioneel filmpje over de Nijmegen Devils, mooi om te delen op social media. Vergelijk dat eens met het huidige seizoen dat zo hoopvol begon, maar als een nachtkaars uitging?

Het wordt allemaal steeds mooier en beter in Nijmegen en het lijkt allemaal een veel steviger basis te hebben dan jaren geleden. Onze Devils lijken geen gekke dingen meer te doen en dat is voor een groot deel te danken aan dit bestuur dat stabieler lijkt dan ooit en aan een trouwe sponsor als AHOUD, die ons inmiddels al vele jaren en trouw steunt.

De Devils komen organisatorisch steeds een stapje verder. Dit jaar was er ook ons 1e divisie-team. Wie weet hebben we over een jaar of wat een damesteam, een bloeiende jeugdopleiding en zouden ‘we’ Tilburgs trucje na kunnen doen en naar de Oberliga gaan, geografisch ligt Nijmegen alvast een stuk gunstiger dan Tilburg. Dat zal voorlopig wel bij dromen blijven, maar hoe dan ook, de AHOUD Devils bus blijft fantastisch en als je die ziet op Papendal, omdat je daar toevallig voor een congres voor je werk bent, of door de weeks door Nijmegen naar Uden ziet toeren of voor een basisschool ziet staan om kinderen naar een museum te brengen, dan voel je toch wel een gevoel van trots opborrelen. Goed voor de naamsbekendheid van de club.

Het bord voor het Triavium kondigt inmiddels aan dat u uw seizoenkaart kan kopen en gezien de inmiddels gehaalde spelers kon dat best een investering zijn waar u lang plezier van gaat hebben.

Hoofdsponsoren