9x
4x
1x
1x

Degelijke overwinning AHOUD Devils

Wilco Veldhorst
14 december 2015

web-0005

Zondagavond wonnen onze Duivels voor 375 toeschouwers met 6-1 van Olympia Heist. Een zakelijke en degelijke overwinning die eigenlijk alleen spannend leek tijdens de vier! minuten die Jake Hendriks wegens Crosschecking mocht gaan zitten, maar toen stond Nijmegen al op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jesse Hendriks. Het zou echter niet voor het eerst dit seizoen zijn dat Nijmegen een voorsprong weg gaf door een straf.

web-0008

Door de 1-0 in de twaalfde minuut gingen we de tweede periode in met een voorsprong, een zeldzaamheid dit jaar, maar daarom niet minder onverdiend. Het spel van de Devils was in sommige wedstrijden dit jaar mooier en beter, maar het resultaat telt en dat was in geen enkele wedstrijd dit seizoen zo goed als vandaag.

Heist was totaal niet gevaarlijk voor de goal en waar Nijmegen dit jaar nogal eens vergeet te scoren lukte dat zondagavond wél. Overigens niet eens uit vloeiend uitgespeelde kansen. Tegen Heist werd weer duidelijk dat de ervaring van een Bob Teunissen bijzonder welkom geweest was in een degelijk spelend Devils. In de tweede periode werd het na de 2-0 van Nick de Jong al snel 3-0 door een mooi afstandsschot van Peter Vissers.

web-0010

Net toen iedereen er goed voor ging zitten en we op de eerste shootout van het seizoen (de reglementaire overwinning op Leuven niet meegerekend dan) mochten hopen werd er een penalty-shot weggeven, die er nog in ging ook…. Sef Vermeulen had natuurlijk afgelopen vrijdag al ruim kunnen oefenen en tekende voor de 3-1. Dit na hooking op een doorgebroken speler van Heist door Willem Gloudemans, die daarmee overigens een vrijwel zeker doelpunt wist te voorkomen.

Het was overigens één van de zeldzame mooie counters van Heist. Tot echt uitgespeelde kansen kwam Heist amper. Nog geen minuut later was de marge alweer drie en tekende Wesley Hendriks voor de 4-1 en Jesse Hendriks voor de 5-1. Dat werd ook de stand na de tweede periode. In de derde periode gebeurde er weinig meer. De wedstrijd kende een opleving in de 59ste minuut met een goal van Eric Hoogvliets.

web-0012

Zo werd dit weekend afgesloten met twee keer winst en wisselde Nijmegen weer van plek op de ranglijst met IHCL Leuven Chiefs, dat twee keer klop kreeg van de Bulldogs uit Luik. We kunnen zelfs boven de Kemphanen terecht komen, als we tenminste de wedstrijd die we minder gespeeld hebben in winst weten om te zetten. Kemphanen had thuis en uit weinig in te brengen tegen Geleen.

Daarmee zou Nijmegen dus weer ‘gewoon’ op een play-off plaats komen en zo is de zure conclusie dat de punten die we tegen Tilburg en Deurne thuis hebben laten liggen ons aan het eind van het seizoen duur te staan kunnen komen. Overall doet Nijmegen leuk mee. We staan op een tiende plek in een competitie van zestien, dat is dus een mooie middenmootplaats én we plaatsen ons vrijwel zeker voor de halve finale van de beker. Dat is niet slecht voor een ploeg die zich na vijf jaar weer voor het eerst op het hoogste niveau meldt.

web-0004

Met nog negen wedstrijden te gaan is het natuurlijk nog volledig open, maar we kunnen voorzichtig de conclusie trekken, dat de resultaten met de week beter worden, dat we ook het netje weer lijken te vinden en dat het beter lukt uit de strafbank te blijven. Dit weekend was bepalend of we aan konden haken of vooralsnog moesten afhaken. We kunnen de voorzichtige conclusie trekken dat we nog volop meedoen voor een plaats in de play-offs. We kunnen ons opmaken voor een mooie tweede seizoenshelft. Van de clubs die een directe concurrent lijken voor een play-off plaats, komen Kemphanen en Luik komen nog naar Nijmegen.

Hoofdsponsoren