9x
4x
1x
1x

Devils 1div team komt net tekort

Wout van der Hoef
30 oktober 2016
Nijmegen - Eindhoven 1 div.

Vince Derks

Het Eerste divisieteam van de AHOUD Devils kwam vrijdagavond thuis tegen het Kemphanen Toekomstteam uit Eindhoven net iets tekort om een of meer puntjes over te houden aan de wat rommelig ogende wedstrijd.

Het team van coach Ron Pilgrim kende een goed gevulde spelersbank met onder hen een drietal mannen vanuit de BNL; Harley Verkroost, Jay Plamont en Calvin Hendriks, en drie talenten uit de Devils U17; Cain Stojanovic, Max Fondse en Pepijn Reuderink.

Youri de Winkel was teruggekeerd van zijn schorsingen en blessures, maar moest met een nieuwe blessure de strijd na een periode opgeven. Ook zagen we Nicky van der Geld zijn opwachting maken, en vanuit deze kant hoop ik dat hij een keer een positieve en onafgebroken reeks wedstrijden kan neerzetten. In de verdediging keerde Matthijs Ruijsch terug na een vervelende nekblessure, opgelopen door een checking tegen zijn hoofd in Leeuwarden.

Ondanks afwezigen zoals Jeffrey Knoop en Alex de Rooij, kon Frank Janssen plaats nemen op de spelersbank als assistent-coach en zo de speeltijd aan de jonkies geven. Vince Derks had ik ook nog niet eerder gezien, maar de kleine doch krachtige speler maakte een goede indruk met heel veel ijstijd.

Het karakter van de wedstrijd kan ik niet anders omschrijven dan rommelig, een beetje chaotisch af en toe. Het team dat wekelijks een andere samenstelling kent, het normale lot van een tweede team, zal moeite blijven houden om tot een hecht collectief te groeien.

De meest opvallende spelers van vrijdagavond waren toch Boris van Bergen achterin en Jay Plamont voorin. Jongens, die net als Calvin Hendriks en Harley Verkroost de Eerste divisie ontgroeid zijn. Wouter van den Boer is a coming man, maar komt fysiek nog te kort voor het grote werk.

Nijmegen - Eindhoven 1 div.

Jay Plamont en Youri de Winkel

De eerste periode begon veelbelovend voor de Devils en de meest actieve aanvaller Verkroost was lastig af te stoppen. Maar na de eerste straf, 2 minuten voor Yoni Cornelissen, veranderde het spelbeeld. In kort tijd kwam Eindhoven door twee doelpunten van Jorn van Soest (#44) en Tom Hemmes (#22) op 0-2. Zij waren met de Max Raedts (#33) en Sebastiaan Kragt (#14) de meest dominerende spelers van Eindhoven.

Paul de Brabander, geassisteerd door Nick Verbruggen en Ernst Bakker, gaf de verbaasde Berr Sahin, die op nog geen meter afstand van De Brabander een tripping veroorzaakte, een straf aan de Kemphanen. De gedreven spelende Jay Plamont rondde een assist van Jamie Pilgrim uitstekend af, 1-2 in powerplay.

Kort daarna werd Matthijs Ruijsch door De Brabander voor 2 minuten voor interference naar de strafbank gestuurd. Best grappig moment omdat Ruijsch vaak assistent van De Brabander is. Nijmegen overleefde deze en de volgende penaltykilling met Plamont op de strafbank en was het tijd voor de eerste dweilpauze.

Nijmegen - Eindhoven 1 div.

Maarten Naeff

In de tweede periode kreeg Eindhoven een uitgelezen kans op de 1-3 na een foutje achterin van Pilgrim, maar de uitstekende Nijmeegse goalie Maarten Naeff redde bekwaam. In de eerste powerplay van de tweede periode schoot Jay Plamont zijn ploeg naar de 2-2. De assists kwamen op naam van Nicky van der Geld en Pieter Hendriks. De mooiste assist was eigenlijk van Boris van Bergen die met een magnifieke duik de puck in het aanvalsvak hield. Na de 2-2 kreeg en hield Eindhoven de overhand. Als er kansen voor Nijmegen waren, dan stonden Plamont en Verkroost daarvan aan de basis.

Nijmegen - Eindhoven 1 div.

Jay Plamont na zijn 2-2

In de derde periode kwam Nijmegen niet meer onder de druk uit. Een dubbele straf voor Cornelissen, 2x 2 minuten voor interference, werd de ploeg fataal. Tom Hemmes scoorde na 55 seconden de 2-3 en die achterstand bleek definitief. Na de laatste twee mogelijkheden voor Plamont en Verkroost, was het laatste woord aan de Kemphanen. Zij raakten op 10 seconden voor het einde nog de staander van het inmiddels verlaten doeltje van de thuisploeg.

Helaas een 2-3 nederlaag voor de Devils, maar het was gezellig druk op de tribunes en in schaatscafé Pierre. Vrijdagavond 4 november as. speelt het team opnieuw thuis. Om 20.30 uur komt de Smoke Eaters uit Geleen op bezoek. Ik zie je dan.

Door Wout van der Hoef

Hoofdsponsoren