9x
4x
1x
1x

Devils geplaatst voor de play-offs

Wout van der Hoef
29 februari 2016
Yesss NIjmegen in de play-offs en de ontlading bij Tomislav Hrelja was van grote klass.

Yesss NIjmegen in de play-offs en de ontlading bij Tomislav Hrelja was van grote klasse.

De AHOUD Devils heeft vrijdagavond door een 4-0 winst op Luik op eigen kracht de play-offs bereikt. Zaterdagavond werd er in Heerenveen met 5-1 van de Flyers verloren, maar dat was minder van belang.

Het uitgangspunt voor het weekend was drie punten binnen halen om zo de IHCL Leuven definitief achter ons te laten. En dat lukte na een fantastische ijshockeyavond voor bijna 700 toeschouwers in het Triavium. Na de periodestanden 0-0, 2-0 en 2-0 kon de play-off vlag gehesen worden. 24 uur lang stond de AHOUD Devils op een derde plaats, maar door het verlies in Heerenveen op zaterdag en de vier punten die Luik nog bij elkaar speelde, eindigde Luik als derde en Nijmegen als vierde in poule B.

In de eerste periode speelden beide teams nog erg voorzichtig. Het belang was vrijdagavond overduidelijk aanwezig; niet verliezen. Het duurde zo’n zes minuten voordat Dylan Kost de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Pas twee minuten later noteerde Alexandre Breemer de eerste kans voor Luik. De thuisploeg had wel een klein overwicht, dat resulteerde in kansjes voor Wesley Hendriks, Jake Handriks en Jay Plamont. Een uitstekende pass van Eric Hoogvliets op Jake Hendriks had eigenlijk zelfs de openingstreffer moeten opleveren.

Jordan Paulus geeft Jay Plamont een tik. Maar de puck zit al in de goal stand 2-0

Jordan Paulus geeft Jay Plamont een tik. Maar de puck zit al in de goal stand 2-0

In de tweede periode gooide de ploegen de schroom van zich af. Een levensgevaarlijke break van Breemer werd vlak voor doelman Hrelja in de kiem gesmoord omdat de Luikse aanvaller de controle over de puck verloor. Daarna zette de Devils de ploeg uit Luik vast en dat leidde tot de 1-0 van Eric Hoogvliets.

Na opnieuw een grote kans voor Breemer, gaf Hoogvliets aan René Vugts een doelrijpe kans, maar de Nijmeegse aanvaller schoot naast het doel. Een snelle aanval over rechts gaf Tom Kokke een scherpe pass op de inkomende Plamont, die keurig de puck achter goalie Tom Prod prikte. Met 2-0 was er een kleine marge. Wessel Copier was vrijdag ook weer lekker op dreef, maar hij verzuimde de stand naar 3-0 te tillen.

Willem Gloudemans ontvangt de felicitaties.

Willem Gloudemans ontvangt de felicitaties.

In de derde periode bleven de teams aardig in evenwicht. Hoofdschuddend aanschouwde Paul Vincent, de coach van Luik, hoe zijn aanvallers zijn powerplay verprutste. Josh Mizerek, de coach van Nijmegen, zag het allemaal veel rooskleuriger. Ver in de derde periode zag hij tevreden hoe ‘zijn’ Willem Gloudemans in powerplay + 2 de 3-0 scoorde. Gloudemans zelf, de meest bescheiden speler ooit, noemde Vugts als doelpuntenmaker.

Bij een 3-0 stand en een 6-3 verlies in de eerste wedstrijd, was nu ook het onderlinge resultaat gelijk. 20 seconden voor het einde van de wedstrijd scoorde Vugts na een prachtige aanval de 4-0 en was de play-offs een feit.

MEnige seconde later schuif de puck door Tony Demelinne toch over de doellijn.

Enige seconde later schuift de puck door Tony Demelinne toch over de doellijn.

Op zaterdag ging het team van de AHOUD Devils op bezoek bij Heerenveen. Na de periodestanden 3-1, 1-0 en 1-0 verloor Nijmegen met 5-1.Eric Hoogvliets tekende voor de goal, Pim Vinke en René Vugts voor een assist. Man of the Match met een shut out was uiteraard Tomislav Hrelja.

In de play-offs is Herentals de komende tegenstander. De kwartfinale wordt in een best-of-two gespeeld. Nijmegen ontvangt vrijdag 4 maart om 20.30 uur Herentals en gaat zondag 6 maart om 20.00 uur van start in België.

Hoofdsponsoren