9x
4x
1x
1x

Devils ontvangt vrijdag Herentals

Bestuur
12 januari 2018

Vrijdag 12 januari ontvangt de AHOUD Devils het robuuste team HYC Herentals uit België. Velen van ons zullen de tumultueuze wedstrijd van 19 november jl. in Herentals nog wel heugen. De 6-1 nederlaag destijds was in het ijsstadion of live op internet te volgen en heeft op mij in ieder geval veel indruk gemaakt.

De BNL bevindt zich in de laatste zes weekenden en tussen 12 januari en 18 februari zullen alle beslissingen vallen. Het seizoen draait nog om twee mijlpalen.

Ten eerste is dat plaatsing voor de play-offs van de BNL. De top 8 plaatst zich voor de kwartfinales. Met een blik op de ranglijst is dat de reeks van Den Haag (1) tot en met Amsterdam (8). Antwerpen en Leuven zitten de Amsterdammers echter wel op de hielen. Vooralsnog 6 Nederlandse en 2 Belgische teams.

Wellicht nog belangrijker is de plaatsing voor de Final Four. De vier hoogste Nederlandse teams spelen in het weekend van 24 en 25 februari in Heerenveen om het kampioenschap van Nederland. Daarvoor komen Den Haag, Heerenveen, Nijmegen, Geleen en Eindhoven in aanmerking. Amsterdam gaat dat waarschijnlijk niet redden.

Het komende weekend is voor beide doelen bijzonder belangrijk. De AHOUD Devils speelt vrijdag thuis tegen Herentals en zondag in Geleen. Eindhoven moet vrijdag naar Den Haag en ontvangt zaterdag Geleen. Heerenveen gaat zondag op bezoek bij Herentals en Den Haag speelt zaterdag in Luik. Het wordt een moordend weekend waarin ieder team de punten heel hard nodig heeft.

Vrijdag om 20.30 start de kraker tussen Nijmegen en Herentals. HYC zal 7 spelers moeten missen die in de heenwedstrijd op de sheet vermeld stonden. Ebe Daems, Jacques De Ceuster, Ben Coolen, Lowie Cuylaerts en Brent Bogaerts zijn met België U20 vertegenwoordigd op het WK te Belgrado in Servië.

Belangrijker is de afwezigheid van de verdedigers Trevor Hunt en Nils Vroemans, beiden geschorst naar aanleiding van hun prestaties in de afgelopen twee wedstrijden.

Gaat het de AHOUD Devils lukken om de eerste overwinning van 2018 te pakken en zich vaster in de top 4 van Nederlandse clubs te nestelen? Kom het zien in het Triavium. Puck drops 20:30 hrs.

Hoofdsponsoren