9x
4x
1x
1x

Devils pakt eerste overwinning

Wout van der Hoef
19 november 2016

1712-0249

Het Eerste divisieteam van de AHOUD Devils heeft vrijdagavond zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. De thuiswedstrijd tegen het Toekomstteam van de Zoetermeer Panters was er een uit de onderste regionen, meer des te leuker omdat beide teams aan elkaar gewaagd waren.

In het doel van de Devils speelde goalie Jefrey Vermeulen om wedstrijdritme op te doen. Een gevolg hiervan was dan zijn jongere broer Patrick niet op de wedstrijdsheet stond en Maarten Naeff de backup goalie was. Ook Jay Plamont, herstellende van een blessure, nam geen risico’s en liet de wedstrijd aan zich voorbijgaan.

Coach Ron Pilgrim stelde daardoor de eerste lijn samen met Harley Verkroost, Calvin Hendriks en Youri de Winkel. Een lijn waarop wel erg veel een beroep werd gedaan, maar goed, ze maakten het uiteindelijk wel waar. Nadeel is dat andere spelers minder of niet aan bod komen in een team dat als hoofddoel eigenlijk het opleiden van jonge spelers heeft. Maar dat geheel voor mijn rekening.

1712-0193

De Nijmeegse formatie begon traditioneel sterk aan de wedstrijd en een vroeg powerplay voordeel bracht de thuisploeg snel op een 1-0 voorsprong. De lijn Frank Janssen, Jeffrey Knoop en Yoni Cornelissen had de pressing er goed op en na een eerste poging van Knoop, schoot Janssen de 1-0 achter de kleine goalie van Zoetermeer, Jeroen Pieters. De assists kwamen op naam van Boris van Bergen en Yoni Cornelissen.

Aan de kant van Zoetermeer ontpopte de grote, atletische en snelle aanvaller Sam Haijes (Hayes volgens zijn shirt) zich als een plaag voor de Devils. Hij scoorde na een snelle aanval de 1-1. Na een schot van Vince Derks, samen met Wouter van den Boer en Nicky van der Geld een lijn vormende, trok Zoetermeer de wedstrijd langzaam naar zich toe en was het goed dat het tijd werd om te dweilen.

Diezelfde Haijes liet aan het begin van de tweede periode Boris van Bergen achter zich en versloeg met een hard schot doelman Vermeulen. De 1-2 voorsprong was een kleine tegenvaller voor Nijmegen, maar met hard werken werd de tegenslag verwerkt. In een gelijk opgaande strijd met hier en daar een strafje was het een heerlijke periode.

1712-0946

De AHOUD Devils leek de langste adem te hebben en joeg op de gelijkmaker. De verdedigster Mandy Flink, speelster van Zoetermeer U17, soms van het Toekomstteam van Zoetermeer en ook van het Lions Ladies team uit Enschede liep tegen een straf aan. Zij liet het Nederlands Vrouwen Team achter zich, maar desondanks vreemd dat je voor twee verschillende verenigingen kan uitkomen in twee verschillende competities. Dit laatste blijkt nodig omdat meisjes/vrouwen niet alleen in een mannencompetitie mogen uitkomen van de IIHF. Nederland zou dan niet in internationale kampioenschappen kunnen uitkomen.

In powerplay zette de eerste aanvalslijn een nette aanval op en met assists van De Winkel en Hendriks scoorde Verkroost de 2-2. Het was goed om te zien dat het team dit keer vanuit een achterstand terug kon komen en eigenlijk op basis van het wedstrijdbeeld de eerste winst zou kunnen halen.

1712-0712

Daarom was het o zo belangrijk dat in de derde periode na 15 seconden de stand op 3-2 werd gezet. De Winkelbediende Verkroost op maat en de hardwerkende center scoorde beheerst zijn tweede doelpunt van de avond. Zonder iemand iets te kort te willen doen waren Verkroost, De Winkel, Hendriks en Cornellissen aanvallend het gevaarlijkst en alle doelpogingen kwamen op hun naam.

Het duurde lang, maar uiteindelijk kon Zoetermeer in de laatste vier minuten er nog een slotoffensief uitpersen. Het werden spannende minuten die eigenlijk door een straf van verdediger Arnout Bos van Zoetermeer werden omgezet in een triomftocht. Een laatste straf voor Cornelissen op twaalf seconden voor het einde bracht de AHOUD Devils niet meer in de problemen en de eerste winst van het seizoen kond hartstochtelijk worden gevierd. De laatste plaats op de ranglijst is nu ook verlaten en overgedaan aan de Red Eagles uit Den Bosch.

[wpdevart_youtube]CZK7_0qXj4s[/wpdevart_youtube]

Hoofdsponsoren