9x
4x
1x
1x

Devils pakt punt in Geleen

Wout van der Hoef
2 oktober 2016
z031

Foto EatersLive

De AHOUD Devils Nijmegen is het bekerseizoen begonnen met een nederlaag in overtime tegen de Laco Eaters Limburg. Door de 2-1 nederlaag pakt Nijmegen 1 punt en Geleen twee in de eerste van zes wedstrijden die moeten leiden tot de grote bekerfinale.

De periodestanden waren 0-0, 1-1 en 0-0. Rick Wijnen opende op 20:33 de score met een assist van Mitchel van Holten. Geleen kwam in powerplay op 24:43 terug op 1-1 door een goal van Jonas Huovinen, die de puck voor het intikken had op assists van Jeffrey Mens en Lars van Sloun.

Met uitblinker doelman Tomislav Hrelja op goal werd er ook in de derde periode niet meer gescoord. Wel liep Nijmegen tegen een viertal straffen aan.

In de overtime, die met drie tegen drie wordt gespeeld, scoorde op 61:56 Jeffrey Mens met een assist van Tom Marx. Daarmee was de wedstrijd, ondanks protesten van Nijmeegse zijde en overleg tussen de referees, afgelopen.

Aanstaande vrijdag 7 oktober volgt om 20.30 uur de tweede bekerwedstrijd. De tegenstander in het Triavium is dan de Red Eagles uit Den Bosch, dat zaterdagavond thuis met 4-5 na penaltyshots verloor van het Tilburg Trappers Toekomstteam.

Hoofdsponsoren