9x
4x
1x
1x

Devils richting halve finale Beker

Wout van der Hoef
15 oktober 2016
NIjmegen = Den Bosch 7-10-2016

Dylan Kost

De AHOUD Devils is pas drie wedstrijden in de bekercompetitie onderweg en toch is plaatsing voor de halve bekerfinale al in zicht. Nijmegen won vrijdagavond in Tilburg van de directe concurrent Trappers met niet minder dan 1-5. Een geweldige revanche op zichzelf ook op de verloren competitiewedstrijd vorige week in Eindhoven.

De AHOUD Devils moest als gevolg van de opgelopen schorsingen van twee wedstrijden voor zowel Wesley Hendriks als Dylan Collard, Eric Hoogvliets in de verdediging opstellen. Omdat ook Dave Stappershoef niet kon spelen, nam coach Josh Mizerek verdediger Boris van Bergen mee van het Eerste divisieteam. Het pakte allemaal geweldig goed uit.

In de eerste periode nam Tilburg op 14:51 een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ninho Hessels. Op 16:36 scoorde Mike Vedder de gelijkmaker met assists van Harley Verkroost en Mitchel Knoop. Verkroost maakte dit seizoen ook de overstap vanuit het Eerste divisieteam en mocht in Tilburg, mede door de afwezigheid van Wesley Hendriks en Dave Stappershoef, zelfs de A op zijn shirt plakken.

NIjmegen = Den Bosch 7-10-2016

Mitchel Knoop

In de tweede periode schoot de ervaren Dylan Kost Nijmegen naar een 1-2 voorsprong. Mitchel Knoop noteerde twee keer een twee minuten penalty. Deze vier minuten bleken uiteindelijk de totale Nijmeegse straftijd te zijn. Dit in schril contrast met de 138 minuten van vorige week in Eindhoven.

In de derde periode zou Nijmegen definitief afstand nemen van de Trappers. Jake Hendriks, met een assist van Peter Vissers, zorgde na 41:58 voor de 1-3. Acht minuten later schoot Jake Hendriks, ditmaal met een assist van Peter Vissers en Rick Wijnen, de stand naar 1-4. Dylan Kost zette de 1-5 eindstand op het bord en nu was Jake Hendriks de aangever.

Een blik op de ranglijst leert dat de AHOUD Devils een voorsprong van vijf punten heeft op de Trappers, dat nog maar twee wedstrijden te gaan heeft. In de bekercompetitie, die uit twee poules bestaat, gaan uit elke poule de twee bovenste teams naar de best-of-three halve finale. Volgende week vrijdag 21 oktober as is de volgende wedstrijd. De AHOUD Devils ontvangt dan in het Triavium koploper Laco Eaters uit Geleen.

Hoofdsponsoren