9x
4x
1x
1x

Devils terug op derde plaats

Wout van der Hoef
11 januari 2015

Nijmegen - Heerenveen 8-1-2015
Eerste speelminuten voor Boris van Bergen

De AHOUD Devils Nijmegen heeft met de 5-0 winst op Heerenveen de derde plaats op de ranglijst heroverd op Amsterdam. Die ploeg verloor zaterdag met 7-6 in Groningen. U17 speler Boris van Bergen maakte in het duel zijn eerste speelminuten door enkele shifts in de derde periode bij een 5-0 stand zeer verdienstelijk mee te draaien.

Het gaat goed met de toeschouwers aantallen in de Eerste divisie. In Den Haag waren bijna 3.000 mensen afgekomen op de topper tegen Zoetermeer, maar ook in Dordrecht en Groningen werden veel bezoekers genoteerd. Het Triavium telde afgelopen vrijdag ook meer dan 500 toeschouwers. Lijkt de aanstaande Eredivisie dan nu al zijn aantrekkingskracht te hebben?

In de media worden de plannen van Tilburg en Heerenveen, die overstappen naar de Duitse Oberliga, breed uitgemeten en eigenlijk is de NIJB er ook al van overtuigd. Alle Nederlandse Eerste divisieteams buigen zich nu samen met de NIJB over het seizoen 2015-2016 en de rekenmachines van de beleidsmakers draaien overuren. Het publiek lijkt er in ieder geval al klaar voor te zijn.

Nijmegen - Heerenveen 8-1-2015

De wedstrijd zelf was niet de meest opwindende van het seizoen. Willem Gloudemans bracht Nijmegen met een prachtig schot na 3.40 op 1-0. Mike Vedder tekende voor de assist. Doelvrouw Fabienne Gooijer zag de puck pas nadat die tegen het net aansloeg.

In de beginfase van de tweede periode kwam Heerenveen liefst vier keer alleen op doelman Tomislav Hrelja af. Vier keer faalden de aanvallers van de Flyers en lieten daarmee zien niet alleen een goalie probleem te hebben. De Flyers sukkelen al weken met het opstellen van een bekwame goalie. In de thuiswedstrijd van de Flyers op 20 december jongstleden tegen Eindhoven, leverde het vervangen van de geblesseerde doelman Veenhouwer in de eerste periode door een niet nader genoemde niet-gerechtigde vervanger, twee wedstrijdpunten in mindering op.

Nijmegen - Heerenveen 8-1-2015

Harrie Verdonschot, de later tot Man of the Match verkozen aanvaller, bracht in powerplay de stand op 2-0 en twee seconden voor het einde van de tweede periode scoorde Tom Kokke op assist van Pim Vinke de 3-0. Daarmee werd de derde periode slechts voor de statistieken gespeeld. Peter Vissers pakte met de 4-0 zijn wekelijkse doelpunt mee en de 5-0 van de van een blessure terug gekeerde Dylan Kost, was de mooiste van wedstrijd.

Coach Ronnie Plamont was na afloop wel een tevreden man. “Het spel was slordig en rommelig. We speelden ook wel wat te aanvallend in het begin van de tweede periode waardoor we Heerenveen een aantal keer geheel vrij lieten. Maar het was weer de eerste wedstrijd na een korte winterstop en de winst zit ook in de terugkeer van een aantal geblesseerde spelers. We hebben geen goals tegen gekregen en weer wedstrijdritme opgedaan. De score had wel wat hoger mogen vallen, maar goed we hebben gewonnen en weer twee punten erbij”.

Nijmegen - Heerenveen 8-1-2015

Eén van die teruggekeerde spelers van de AHOUD Devils Nijmegen was Youri de Winkel. “Ik ben niet tevreden met mijn spel vanavond. Het zit er nog niet in, ik mis nog veel ritme. Dat is ook niet zo gek want ik miste bij de aanvang van het seizoen acht weken en na de blessure, opgelopen in Zoetermeer, zeven weken. Steeds aan het einde van de periodes was ik ook moe, vooral door een gebrek aan dat ritme. Ik train hard om terug te komen op mijn oude niveau, drie keer per week op het ijs en twee keer in de sportschool”.

foto’s van IJshockeyfoto.nl

Hoofdsponsoren