9x
4x
1x
1x

Devils wacht zwaar weekend

Wout van der Hoef
24 november 2016

img_0149

Het BNL-team van de AHOUD Devils wacht een zwaar weekend. Vrijdagavond ontvangt het team van coach Josh Mizerek de Belgisch regerend BNL-kampioen Herentals, zaterdag gaan de Nijmegenaren op bezoek bij het Amstel Tijgers team van coach Dave Hyrsky.

Het team van KwadrO HYC Herentals is ook dit seizoen weer ijzersterk. Uit vijf BNL-wedstrijden behaalde de kampioen van vorig jaar alweer veertien punten. Herentals won van Geleen, Tilburg (in overtime), Zoetermeer, Antwerpen en Den Bosch. Vorige week hield Den Bosch in de eerste periode de stand nog op 0-0, maar na een 1-1 tussenstand liep Herentals uit naar een 2-6 overwinning.

De huidige topschutters van HYC zijn Jacob LaLiberté met 22 punten, Mitch Morgan (20), Vincent Morgan (11) en Trevor Hunt (8). De nieuweling LaLiberté, een 26 jarige Canadees uit Rockland, speelde het afgelopen seizoen nog bij de Blue Devils Weiden uit de Oberliga Süd. Trevor Hunt is zijn seizoen 2012-2013 bij Heerenveen aan zijn vierde seizoen in Herentals bezig. De Belgisch-Canadese broers Morgan maken al sinds 2009, met enkele uitstapjes, oorlog in het team van Herentals.

De AHOUD Devils mist ook dit weekend de geblesseerden Jake en Wesley Hendriks en Dylan Kost. Dylan Collard is wel terug. Mizerek zal daarom opnieuw een dringend beroep moeten doen op de jongste spelers van zijn team. De thuiswedstrijd in het Triavium begint vrijdag om 20.30 uur.

Zaterdag speelt de AHOUD Devils in Amsterdam in de Jaap Edenhal. Net als Nijmegen en Herentals spelen de Amsterdammers in poule A van de BNL. Hoewel het team een indrukwekkende spelerslijst heeft met mannen als Josh Prudden, Michael Mackie-Kwist, Marcel Kars, Calvin Pohlman en Julian Berteling, zijn de uitslagen wisselvallig. De Tijgers wonnen van Tilburg en Luik, maar verloren van Eindhoven en Antwerpen. De wedstrijd zaterdag in Amsterdam begint om 17.50 uur.

Hoofdsponsoren