9x
4x
1x
1x

Directe strijd om plaats 3

Wilco Veldhorst
25 februari 2016

12339226_1041132872609576_7565093623717940873_o

De AHOUD Devils heeft zich vorige week sneller dan verwacht min-of-meer geplaatst voor de play-offs. Eindhoven Kemphanen miste door het resultaat van Nijmegen in Den Bosch en het eigen verlies in overtime op zeker de play-offs en Leuven heeft nog een kleine, theoretische kans op plaatsing voor de play-offs. Wint Nijmegen aanstaande vrijdag in reguliere speeltijd is Nijmegen in elk geval rechtstreeks geplaatst voor de play-offs.

Vrijdagavond staat de thuiswedstrijd tegen Luik op het programma. De eerste wedstrijd in en tegen Luik werd met 6-3 verloren in wat een begin werd van een moeizame eerste seizoenshelft. Een eerste seizoenshelft die Nijmegen veel onnodig puntverlies opleverde. Punten die Nijmegen in de strijd om een goede uitgangspositie in de play-offs heel hard nodig heeft.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat Luik twee punten voor op Nijmegen. Nijmegen moet nog thuis tegen Luik (vrijdagavond) en nog uit naar Heerenveen. Luik moet nog uit tegen onze Duivels (vrijdag), thuis tegen Trappers en thuis tegen Den Haag. Mocht Nijmegen vrijdag dus winnen, dan is er zelfs een kans op de derde plaats in de poule. Trappers en Den Haag zijn geen gemakkelijke tegenstanders.

Dat zou mooi zijn, want daarmee ontloopt Nijmegen vrijwel zeker HYC Herentals, de gedoodverfde kampioen van de BeNe-Liga en zwaar favoriet in een best-of-three tegen Nijmegen. Waar Nijmegen steeds beter in vorm komt, lijkt Bulldogs Luik momenteel wat uit vorm. Luik verloor afgelopen week voor zeshonderd toeschouwers de derby tegen Geleen en het weekend ervoor toch redelijk verrassend uit van Olympia Heist op den Berg.

p096

Slawomir Krzak

Wat weten we over Luik? De club komt uit de derde stad van België, staat bekend om zijn vurige supporters en is voor Nijmegen van de Belgische tegenstanders misschien de minst bekende, maar een potentiële ijshockeygrootmacht in de BeNe-Liga. De club beschikt over de modernste hal van de BeNe-Liga, maar heeft niet bepaald de beste ijsvloer.

De Belgen hebben een team dat op twee Poolse imports na bestaat uit louter Belgen. Slawomir Krzak speelde zes wedstrijden op het B-WK en vijf voor Polen U18. Voor hij naar Luik kwam speelde Krzak onder andere in de Duitse Oberliga voor Hassurt en in de Franse derde divisie voor Nice in de Franse derde en tweede divisie voor Reims. Daarnaast heeft hij het een flink aantal wedstrijden in de Poolse hoogste divisie en lagere Noord-Amerikaanse divisies in de tas.

p095

Tomasz Cieslicki

Tomasz Cieslicki speelde tien wedstrijden voor Polen U18 en 10 voor Polen U20 en speelde jaren op het hoogste niveau in Polen voor onder andere de topclub Cracovia Krakow. Polen is wat weggezakt de laatste jaren, maar speelde in 2002 nog op het A-WK en vorig jaar nog misten de Polen thuis in een uitverkochte Arena in Krakow voor dik 12.000 toeschouwers promotie op een haar na tegen landen als Italië en Hongarije. Dat Luik uit zo’n land ex-internationals kan halen zegt wel iets over de mogelijkheden in Luik. De in Nederland bekendste “Luikenaar” is coach Paul Vincent.

De wedstrijd begint later dan gebruikelijk. Vanaf negen uur ‘s avonds bent u van harte welkom in het Triavium om onze Duivels als zevende man naar de play-offs te helpen.

Hoofdsponsoren