9x
5x
1x
1x

Dubbele cijfers tegen Mechelen Golden Sharks ! 10-2 overwinning !

Bestuur
9 februari 2019

De Ahoud Devils Nijmegen trakteerde de bezoekers op een 10-2 overwinning op de Golden Sharks uit Mechelen. Topscorer RJ Reed nam de helft van de doelpunten voor zijn rekening en had daarnaast 2 assists. Met de periodestanden 3-0; 3-1 en 4-1 kwamen de kersverse bekerwinnaars geen moment in gevaar. 

Ondanks een wat grieperige Levi Houkes, Ritchie van Hulten en Jeffrey Melissant bleef alleen Luke Zwartbol aan de kant. Iedereen wilde na de hectische week en de bekerwinst de wedstrijd in eigen huis meemaken met een speciaal moment voor de Devils Ladies. De spelersvrouwen werden door de club getrakteerd op een diner en ontvingen na de wedstrijd bloemen als dank voor hun betrokkenheid bij de club.

Alexander Jacobs: Van hetgeen er allemaal rond de club is gebeurd zijn we alleen maar sterker geworden

“We hebben nogal wat meegemaakt deze week. Verguist door de Nederlandse pers met nauwelijks berichten over de prachtige bekerwinst. Dat allemaal door met name mensen die helemaal niets met de Devils te maken hebben. We hebben veel gesproken met het team en bestuur, de aanleiding is niet leuk maar als je ziet welke betrokkenheid en binding er is binnen de gehele groep, zijn we als team enorm sterk geworden.”

Nijmegen maakt zich op voor de laatste 6 wedstrijden in de BeNe-League waarin het eigenlijk nog alle kanten op kan. De bovenste 4 ploegen vanuit Nederland spelen om het Nederlandse kampioenschap in het eerste weekend van maart. Door de winst van Den Haag op Leuven is het zeker dat dit Heerenveen, Geleen, Nijmegen en Den Haag zullen zijn. De ranking bepaald wie elkaar treffen in de halve finales op 1 maart, maar waarschijnlijk is het dat de finalisten van vorig jaar, Heerenveen en Den Haag, elkaar dit jaar gaan treffen in de halve finale. De andere halve finale nagenoeg zeker Geleen – Nijmegen worden, welke dan in Limburg gespeeld gaat worden. 

Voor Nijmegen is het wel zaak de voorsprong op Den Haag te handhaven, te beginnen op zaterdagavond tegen de Zoetermeer Panters. De Panters hebben de punten eveneens hard nodig om de 8ste plaats zeker te stellen, een plaats die recht geeft op deelname in de play-offs. Ondanks dat de ploeg uit Zoetermeer aanzienlijk lager staat dan de Devils, zal het een moeilijke wedstrijd worden. De ploeg speelt erg afwachtend en heeft het eerder dit seizoen in de randstad erg lastig gemaakt. De Devils wonnen met slechts 0-1.

Hoofdsponsoren