9x
4x
1x
1x

Dubbele fout fataal

Wout van der Hoef
21 november 2015

1614 web-0004

Het had een mooie vrijdagavond kunnen worden waarin de AHOUD Devils, door te winnen van de Tilburg Trappers, weer volledig mee had kunnen draaien in de subtop van poule B. Maar na afloop overheerste de teleurstelling dat het niet gelukt was. Een dubbele fout in de derde periode werd fataal waardoor de Trappers de winst, niet geheel onterecht, voor zich opeiste.

De stemming onder enkele supporters over de winstkansen van de Devils was voorafgaand aan het duel fiftyfifty. Geheel volgens die stemming voltrok de wedstrijd zich gedurende de drie periodes. Wel moet toegegeven worden dat de Trappers meer overwicht hadden en dan vooral met mannen als Staats en Don Nichols achterin en Onur Mete, van den Broek en Urlings voorin.

1614 web-0005

De Devils begonnen uitstekend aan de wedstrijd en de snelheid zat er dusdanig in dat de shifts elkaar spoedig opvolgde. De eerste grote kans diende zich aan voor Onur Mete, maar ook Jake Hendriks had twee uitstekende mogelijkheden. De Nijmeegse aanvaller was teruggekeerd na een handblessure en speelde met Willy Schut en Mike Vedder twee periodes een prima wedstrijd. Tom Kokke en Pim Vinke loste in de derde periode hem en de moegestreden Schut af.

De grootste kans op de openingstreffer kwam echter op naam van de Tilburger van Uden, maar vrij voor doelman Hrelja miste hij de puck volledig. Ook de Bonth faalde in het afmaken voor de Nijmeegse goalie. Hij, doelman Hrelja, stak vrijdagavond weer in een blakende vorm en hield zijn team op de been. De Tilburgers bleken met regelmaat in staat om met vijf tegen vijf Nijmegen in het eigen vak vast te zetten.

Kwam het gevaar niet van dichtbij, dan was daar altijd weer international Reinier Staats met een voortdurende dreiging vanaf de blauwe lijn. Wat waren dan de lichtpuntjes bij Nijmegen? Ten eerste Jay Plamont, die in powerplay dicht bij de 1-0 was. En Dave Stappershoef, die in dezelfde powerplay ook bijna scoorde. In beide gevallen bleef doelman Ruud Leeuwesteijn overeind.

De start van de tweede periode was veelbelovend door een aantal opeenvolgende straffen voor de gasten aan het einde van de eerste periode en begin tweede periode. Nijmegen kon druk zetten, maar moest ook even de adem inhouden tijdens een solo van Urlings recht op doelman Hrelja. Tomislav zou zich echter de komende twintig minuten niet laten passeren en stopte met zijn vanger, blocker, of stick werkelijk alles wat op hem afkwam. Zelfs het ijzerwerk achter hem hielp een handje mee waar nodig.

1614 web-0007

De voorsprong voor de AHOUD Devils kwam er toch. In de 25-ste minuut ging het mis in de Tilburgse defensie en stonden er drie Nijmeegse aanvallers vrij voor Leeuwesteijn. Wessel Copier en Jay Plamont tikte de puck een paar keer tik-tak naar elkaar over en uiteindelijk schot Plamont de puck in de korte hoek achter de Tilburgse goalie. Een prachtig doelpunt dat door alles en iedereen luidruchtig werd gevierd.

Na de 1-0 kwamen de Trappers weer sterk terug en kregen grote kansen. Nijmegen moest naar achteren en had het zwaar. Met het ontbreken van Nick de Jong en Wesley Hendriks achterin, maakten Willem Gloudemans, Dave Stappershoef, Rick Wijnen, Eric Hoogvliets en Mitchel Knoop overuren. Maar ook Stijn IJkhout maakt achterin nu grote sprongen voorwaarts door volop mee te draaien. Hij toonde vrijdag zijn inzicht, een goede stickhandling en een forse dosis fysieke inzet.

1614 web-0009

Met het ongeschonden doorkomen van ook de tweede periode, groeide de verwachting dat we de punten konden gaan pakken. Het sterkere Tilburg gaf echter steeds minder ruimte weg en hoewel de 1-1 door Don Nichols op 43.53 zomaar uit het niets viel, was het welverdiend. De Devils deden er echt alles aan en bleven aanvallen waar mogelijk. Het was opnieuw Jay Plamont die na een korte solo strandde op doelman Leeuwesteijn. Plamont werd na afloop wel beloond met de verkiezing tot Man of the Match.

Een dubbele fout aan Nijmeegse zijde leidde halverwege de derde periode het verlies in. Een foutieve shift onder de ogen van scheidsrechter Paul de Brabander kostte een too-many-men-on-the-ice straf. Een delaying-the-game straf van Stappershoef in de penaltykilling veroorzaakte een drie op vijf. Ondanks de terugkeer van Tom Kokke als vierde speler, voltrok Nichols op aangeven van Staats het vonnis en leidde Tilburg met 1-2.

Met nog vijf minuten speeltijd en een powerplay mee zette de AHOUD Devils nog één keer alles op alles. Verder dan een hard schot van Copier kwam de thuisploeg niet en gingen de punten naar Tilburg. Met enerzijds het besef dat de gasten het betere spel vertoond hadden, bleef anderzijds de teleurstelling van de nederlaag, met een kans op meer, hangen in de catacomben van het Triavium.

De afstand naar de top vier wordt groter en om dat een halt toe te roepen is het hopen op een terugkeer van de geblesseerden en mogen de mannen van Josh Mizerek het volgende week vrijdag thuis tegen Den Bosch opnieuw vol goede moed proberen.

Hoofdsponsoren