9x
4x
1x
1x

Duivels dilemma

Wout van der Hoef
24 oktober 2015

1611 website-0003

Vrijdagavond is het de AHOUD Devils niet gelukt om af te rekenen met de Phantoms uit Deurne. Na vijf wedstrijden in de BeNe-league staat het team van coach Mizerek nog altijd met lege handen. Zijn we niet goed genoeg, hebben we te weinig geluk of gaat er tactisch iets mis? Maar laten we in hemelsnaam achteraan (in) beginnen.

Het zag er in de eerste periode hoopvol uit met een zeer aanvallend ingesteld Nijmegen. Mizerek had de aanvalslijnen eens flink door elkaar geschut waardoor zeer verrassend Peter Vissers van de eerste naar de vierde lijn was verhuisd en samen met Pim Vinke en Jay Plamont een zeer verdienstelijk wedstrijd speelde. Het leverde Pim Vinke zelfs de Man of the Match verkiezing op.

1611 website-0006

Eric Hoogvliets

Eric Hoogvliets nam zijn plaats in en speelde met Harrie Verdonschot en René Vugts samen. Tom Kokke speelde met Wessel Copier en Jesse Hendriks in de tweede lijn en Jake Handriks, Mike Vedder en Willy Schut vormden de derde lijn. Op de bank had Mizerek nog de jonkies Eef Gerritsen en Nicky van der Geld tot zijn beschikking.

In een zeer aanvallend team dat veel de puck verspeeld, komt een verdediging wel erg vaak tegenover een meerderheid aan tegenstanders te staan. Doelman Tomislav Hrelja en de verdedigers Stijn IJkhout, Willem Gloudemans, Nick de Jong, Rick Wijnen, Dave Stappershoef en Mitchel Knoop hadden het de tweede en derde periode extra lastig.

De aanvallen in de eerste twintig minuten waren talrijk, maar het scoren wilde niet lukken. Kokke kwam in de zesde minuut alleen op doelman Mathias Biskop af, maar zijn schot ging ruim naast. Daarna waren er vele schoten op het doel van Deurne, maar elke poging eindigde steevast in de vanger van de goalie. Een inzet van Vugts bleef ergens moederziel alleen voor de doellijn liggen.

IMG_0459

Jay Plamont direct na zijn 1-0

Scoren leek uitgesloten, maar uitgerekend de vierde lijn maakte op 18.53 de 1-0. Jay Plamont was de gevierde man, Vinke en Wijnen tekenden voor de assists.

Het advies voor Mizerek, die de lijnen à la Foppe de Haan had aangepast, kwam in de eerste dweilpauze van een wijze oudere supporter. “Ze moeten hem maar laag houden, want alle hoge ballen heeft ie”, doelend op de uitstekend spelende goalie Biskop.

Nijmegen begon ook de tweede periode lekker positief aanvallend en had daarbij bijna twee minuten powerplay voordeel. De klap kwam echter keihard aan toen de complete Nijmeegse line-up na een afgeslagen aanval koos voor een collectieve shift en twee Belgische aanvallers ongehinderd op Hrelja af mochten gaan en voor de 1-1 zorgden.

IMG_0389

#28 Kenneth Pittoors

Mizerek was woest en riep zijn team bijeen voor een donderspeech in een time-out. Het effect was rampzalig want binnen een minuut stond het 1-2 voor Deurne door een goal van Richard Turner. Na de 1-2 deed Nijmegen er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. Deurne moest het na 30 minuten zonder aanvalsleider Kenneth Pittoors zien te redden, die een harde check van de Jong niet ‘overleefde’. In de 35-ste minuut kwam Nijmegen op gelijke hoogte door een doelpunt van Jake Hendriks.

1611 website-0004

Jake Hendriks was goed voor de 2-2

Na de 2-2 kon de AHOUD Devils weer fris aan de derde periode beginnen, maar binnen twee minuten scoorde Ben van den Bogaert zijn tweede goal van de avond en leidden de gasten met 2-3, gescoord in powerplay. Het werd een dramatische periode voor een aanvallend Nijmegen. Het ging hard en wild, maar ook oh zo slordig. De pucks werden of opnieuw gestopt door Biskop, of hij smoorde in het gedrang. Er was geen greintje geluk voor de geplaagde thuisploeg.

1611 website-0002

Nick de Jong (#23) tegenover Ben van den Bogaert (#12)

Deurne had dat wel en nadat het al twee keer een grote kans op de 2-4 had gemist, schoot Niels Oerlemans de puck achter Hrelja nadat deze via beide palen weer terug in het spel was gekomen. De volgende nederlaag was aanstaande ondanks verwoede pogingen en de opéén gestapelde kansen. De puck wilde er gewoon niet in.

Deurne wist zelfs een penalty killing te overwinnen. In een tweede powerplay voor Nijmegen haalde Mizerek zijn doelman van het ijs voor een extra aanvaller. Vaak gaat de andere ploeg er dan met een doelpunt vandoor, zo ook vrijdagavond. Puckverlies in het eigen vak stelde Richard Turner in staat om met vier tegen zes shorthanded te scoren.

Een trieste avond waarin de tekortkomingen steeds weer opnieuw aan het licht kwamen. Desondanks sprak Harry Roelofs bij de uitreiking van de prijs van de Man of the Match de jongens toe met de bemoedigende woorden: “Jammer maar helaas, de moed er in houden en zien dat we de volgende wedstrijd winnen.“

Die volgende wedstrijd is al zondag 25 oktober, als de AHOUD Devils Nijmegen op bezoek gaat bij de Turnhout Tigers.

Hoofdsponsoren