9x
4x
1x
1x

Dylan Kost voorlopig inactief

Wout van der Hoef
20 oktober 2015

Nijmegen - Amsterdam 3-10-2014

Dylan Kost zal de komende periode niet spelen voor de AHOUD Devils Nijmegen. Dat is het gevolg van een aantal opeenvolgende hersenschuddingen die de center op het ijs tijdens wedstrijden heeft opgelopen. Denk daarbij eerder aan maanden dan aan weken.

Dylan kwam afgelopen vrijdag tijdens de wedstrijd tegen Den Haag zelf met het verzoek om zijn blessure in de media bekend te maken en zijn afwezigheid in het team te verklaren. De directe aanleiding daarvoor waren de talrijke vragen die hij kreeg, vooral in het weekend ervoor in Tilburg. Zowel de Gelderlander als het publiek zag een speler met de 8 rondschaatsen, zijn nummer.

Kenners weten natuurlijk wel dat nieuwkomer Willy Schut met 8 rondrijdt in afwachting van zijn shirt met 88, maar toch. De twijfel bleef, net zoals de vragen waarom.

Door een opeenstapeling van hersenschuddingen en een onvolledig herstel daarvan, blijkt het dat er steeds minder voor nodig is om opnieuw tegen de zelfde, gevaarlijke, blessure aan te lopen. Vorig seizoen miste Dylan twee periodes een flink aantal wedstrijden, maar dat was een gevolg van een schouderblessure. De oorsprong van zijn huidige hoofdblessure ligt in het seizoen 2013-2014.

Om naar de oorzaak en een oplossing van zijn toenemende problemen te zoeken, heeft Dylan contact gezocht met Dr. Erik Matser, een zeer bekwaam en bekend klinisch neuropsycholoog. Matser studeerde ooit aan de Radboud universiteit, was meer dan 15 jaar werkzaam aan het St. Anna ziekenhuis in Geldrop en heeft sinds 2008 een zelfstandige praktijk in Helmond. Matser was in preventieprogramma’s hersenletsel betrokken bij PSV en Feijenoord, de FIFA en het IOC.

In november ondergaat Dylan op de afdeling Neurologie van het St. Anna ziekenhuis enkele onderzoeken zoals een MRI scan van de hersenen en een oogtest.

Dylan voelt zich op dit moment wel goed en heeft geen hoofdpijn meer, maar hij is wel snel moe, heeft problemen met te fel daglicht en kan moeilijk lezen. Desondanks heeft hij er alle vertrouwen in dat het weer helemaal goed komt met hem.

Foto Robert Bos, Zijn specialiteit: scoren

Het is nog vroeg in het seizoen, maar hij wil hierin nog wel weer aan spelen toe komen. Voorlopig niet natuurlijk, want hij erkent zelf dat hij in de voorgaande keren niet lang genoeg heeft gewacht met zijn herstel.

Het is wel moeilijk, want met de komst van de nieuwe trainer Josh Mizerek waren zelfs de trainingen al bijzonder prettig. Achter elke oefening zit een gedachte en dat maakte de trainingen bovendien erg goed. Nu zit hij zich te verbijten op de tribune terwijl zijn teamgenoten heerlijk een wedstrijd kunnen spelen. Er zijn maar weinig andere dingen die minder leuk zijn. Maar Dylan Kost komt vast en zeker terug.

Hoofdsponsoren