9x
4x
1x
1x

1e div. team streeft vooruitgang na

Wout van der Hoef
7 november 2015

Door Richard van den Berg
Foto’s van Michelle van Os

Tilburg vrijdagavond 6 november 2015 20:30 uur.

Na een reis van anderhalf uur door files en opstoppingen in de Nederlandse avondspits, zijn we eindelijk aangekomen in het Stappegoor in Tilburg.

De AHOUD Devils Nijmegen is vertegenwoordigd door een kleine selectie van elf spelers en twee goalies. Nijmegen miste door blessures Mitchel van Holten en Boris van Bergen en de afwezigen Pol IJkhout en Philippe Wagemans. Tegenover ons staat een sterk zeventien talig U19 van Tilburg met voor hun in de goal opmerkelijk Ruud Leeuwesteijn, die in de selectie van het Oberliga team speelt van Tilburg.

De wedstrijd stond onder leiding van Patrick van de Wijgert en linesmen Mike Doomen en Dave van Alphen.

Eerste periode
Na een goede start met veel druk van Nijmeegse kant begonnen de AHOUD Devils goed aan de wedstrijd. Helaas viel al snel het eerste doelpunt voor Tilburg 1-0 (3.06 #19 Robin Gijsberts).

Slechts 23 seconden later stond het al 2-0 (3.29 #33 Niels Leemans). Vervolgens kregen de AHOUD Devils 4 min powerplay door twee straffen aan Tilburgse kant achter elkaar, maar helaas kon Nijmegen geen vuist maken, wel een paar kansen. De powerplay was nog niet voorbij en daar was Tilburg met de 3-0 ( 8.21 #17 Chico Schults).

Tilburg liep weer tegen straffen aan en weer waren er kansen voor Nijmegen, maar opnieuw geen doelpunten. Nijmegen werd geïrriteerd door het spel van Tilburg en liep tegen straffen aan. De penalty killing werd overwonnen, Tilburg kon niet scoren, maar direct daarna was het toch 4-0 (16.51 #33 Niels Leemans).

De laatste minuut van de eerste periode was er een om snel te vergeten, want Nijmegen kreeg twee straffen waar van een 2+10 voor roughing en abuse officials.

Tweede periode
In deze periode begon Nijmegen met 4 min penalty killing en was het even het spoor bijster. Desondanks kwam Tilburg niet tot scoren. Helaas vielen er na de penalty killing drie doelpunten voor Tilburg. 5-0 ( 29.44 #9 Jonne de Bont), vervolgd door de 6-0 ( 30.40 #19 Robin Gijsberts) en de 7-0 ( 39.12 #33 Niels Leemans)

 

Derde periode
De laatste periode gaat beginnen en Nijmegen heeft 20 minuten de tijd om de Nijmeegse eer te redden en die vreselijke 0 van het score bord te laten verdwijnen. Bij Nijmegen staan de neusjes de derde periode allemaal de zelfde kant op en dat was te zien aan het spel. Nijmegen kreeg de overhand en knokte voor alles.

Dat leidde naar het eerste doelpunt van Nijmegen, 7-1 (50.55 #14 Youri de Winkel) en de akelige 0 was weg. Nijmegen ging voor daarna op jacht naar meer. En meer kwam er ook getuige de 7-2 (52.53 #3 Wouter van den Boer met een assist van Eef Gerritsen). De rollen waren omgedraaid en nu liep Tilburg door irritatie tegen straffen aan. De druk en het gevaar was in het Tilburgse verdedigingsvak. Nijmegen zette de powerplay op en was gevaarlijk dicht bij de 7-3. Deze bleef toen nog uit en viel niet in de powerplay maar alsnog op 59.06 min ( 59.06 #6 Gijs Kilkens).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De captain

Tot slot was het een goeie wedstrijd om te zien. Nijmegen komt nog iets te kort maar voor een team dat dit seizoen een nieuwe avontuur aan gaat met U17 spelers, teruggekeerde jeugd spelers en een aantal oudere Eerste divisie en Eredivisie spelers, gaat het de goede kant op. Verlies is niet wat we willen zien, maar de vooruitgang van de eerste wedstrijd van het seizoen naar nu is duidelijk zichtbaar en dat is het positieve aan dit team.

Next Game

Eerste Divisie
Zondag 8 november 2015, aanvang 17.45 uur
AHOUD Devils Nijmegen vs Dordrecht Lions

Hoofdsponsoren