9x
4x
1x
1x

Eerste divisieteam vindt de weg omhoog!

Bestuur
4 december 2017

Door Jeroen van Bergen

Na het stoppen met ijshockey vanwege carrière en kind door Parel (Erik Hoogvliets), werden de meeste nieuwe sieraden van elders gehaald. Het gaat goed met de AHOUD Devils, we bestaan 50 jaar en er moeten het liefst goede resultaten worden gehaald. De Nijmeegse selectie is grotendeels vernieuwd met jongens uit andere ijshockeysteden en een tweetal imports. Daardoor heeft een flink aantal spelers uit Nijmegen een plek gevonden in het Eerste divisieteam.

Is dat erg? Nee helemaal niet, want Eric Mater, onze eigen Nijmeegse hondstrouwe topcoach heeft een goed team tot zijn beschikking. De eerste lijn, van het eerste van twee jaar geleden, bestaat uit René Vugts en de in oktober jl. uit het eerste vertrokken Peter Vissers, aangevuld met Jeffrey Knoop. Het team bestaat verder uit een mix van oud-eerste en spelers komende uit de jeugd.

Wat dachten jullie good old Tom Kokke, Yordi Mater, Dave Stappershoef, Stijn IJkhout, Alexander de Rooij de dit jaar uit het eerste overgekomen Mitchel Knoop, Mitchel van Holten en Boris van Bergen. Pim Vinke, TJ van Apeldoorn en trouwe Nijmegenaren als Jamie Pilgrim, Richard van de Berg, Lars van Lanen, Dave Willems, Nicky van de Geld en ga zo maar door. Vince Derks en Max Fondse. Drie topgoalies Maarten Naeff, Patrick Vermeulen en Emma Fondse! Kortom een team met ervaring, wilskracht en jeugdige overmoed waar de lach en het spelplezier van afspat.

Alex de Rooij

Na vorige week runner up Heerenveen verslagen te hebben, trad het team aan tegen Dordrecht 1. Onlangs nipt van verloren in Nijmegen en nu uit in Dordrecht. In Dordrecht staan weinig bomen, laat staan dat er een bos is, maar houthakken kunnen ze. Een lomp team dat weinig met ijshockey bezig is. Nijmegen ging er deels in mee met vele straffen tot gevolg.

Als Nijmegen ging ijshockeyen, bleef er weinig van Dordrecht over. Vele mooie Nijmeegse aanvallen rolden over het ijs. De patronen uit de training komen steeds meer terug in de wedstrijden, de 4-0 powerplay goal van Stappershoef was er een om in te lijsten. Tiktak goal. En zo waren er meer goals om in te lijsten. Eric en Pim Mater stonden te klappen in de bank en becommentarieerde de goals met “geweldig”. Zo ook op de tribunes.

Wat een genot om dit team te zien spelen. De mix van half eerste van Nijmegen van twee jaar terug, samen met de jeugd van twee jaar terug. Bijna alle teams die boven dit team in de ranglijst staan, zijn al verslagen. Groningen is nog een maatje te groot, maar wie weet. Dit team groeit, groeit en groeit, door teamgeest, kwaliteit en spelvreugde. Uiteindelijk werd het 5-3 voor Nijmegen. Zondag werd Amsterdam verslagen met 4-0.

Leuk middagje of avond ijshockey kijken: kom naar het zuiver Nijmeegse tafelzilver kijken. Volgende week speelt het team uit in Den Haag. Zondag 17 december 17:15 komt Groningen op bezoek. De toegang is gratis.

Hoofdsponsoren