9x
4x
1x
1x

Einde seizoen AHOUD Devils

Wout van der Hoef
6 maart 2016

Het seizoen 2015-2016 is dit weekend voor de AHOUD Devils Nijmegen ten einde gekomen. Niet geheel onverwachts was het Belgische team REPLAY HYC uit Herentals te sterk voor de Devils. Vrijdagavond verloor Nijmegen in eigen huis met 3-12 (1-4, 1-5, 1-3). Zondag in Herentals werd het 6-1 (2-1, 2-0, 2-0).

De eerste treffer komt van de stick van Rene Vugts

In de eerste periode nam Nijmegen vrijdagavond het initiatief en kon het mee in het tempo van de wedstrijd. Een fraaie solo van Dave Stappershoef bracht hem tot achter het doeltje van HYC goalie Mike Jansen. Voor de goal trof hij René Vugts vrij, die zijn pass keurig tot 1-0 afrondde.

Vlot daarna was het Herentals dat uit een powerplay 1-1 maakte en in de daarop volgende vier minuten uitliep tot 1-4. De bekerwinnaar uit België bleek eenmaal op stoom niet te stoppen voor de thuisploeg en legde de Devils zijn wil op.

Na de 1-4 zakte het tempo weer wat in en dacht Nijmegen zelfs gescoord te hebben. Scheidsrechter Paul de Brabander kende van redelijk grote afstand een doelpunt toe. Hij kwam echter na overleg met zijn linesmen op zijn beslissing terug, waardoor de eerste periode op 1-4 afliep. Het tumult direct na afloop voorspelde niet veel goeds voor de komende twee periodes.

Jefrey Vermeulen met Bryan Kolodziejczyk voor zich.

In die tweede periode liep Herentals gestaag uit naar 1-7 en daarmee kwam halverwege de wedstrijd het moment waarop coach Josh Mizerek zijn startende doelman Tomislav Hrelja beschermde en wisselde voor zijn backup Jefrey Vermeulen. Niet veel later was het 1-8. René Vugts maakte op assists van Jake en Wesley Hendriks de 2-8. Tyler Melancon zorgde shorthanded voor een voorlopige tussenstand van 2-9 na 40 minuten.

In de derde periode wisselden doelpunten en gevechten elkaar in rap tempo af. Wessel Copier zorgde voor de 3-9, Brent van Rooy voor de 3-10. Daarna kwam het duel tussen Willem Gloudemans en Jenne van der Velde, dat ruimschoots door Gloudemans werd gewonnen. De Brabander deelde straffen uit aan Gloudemans 2+25 en van der Velde 4+10.

Lekker sportief om met z'n tween een speler aan te vallen

De volgende goal was voor Herentals, 3-11 door Bryan Kolodziejczyk en het volgende duel was tussen Dave Stappershoef en Vincent Morgan. De Brabander gaf Stappershoef 6+10 en Morgan 4+10. Maar het hele veld vocht en Stappershoef werd zelfs door Morgan & Morgan aangevallen. De Brabander dacht blijkbaar aan zijn volgende wedstrijd die hij nog moet leiden.

Opnieuw was het tijd voor een goal, de 3-12 van Herentals, de laatste. Het laatste duel was tussen Wesley Hendriks en, ja wie eigenlijk? Een laffe uitdager die plat op het ijs ging liggen nadat hij Hendriks eerst uitdaagde. De straffen? 27 minuten voor Hendriks. Zelden heb ik De Brabander zulke ‘laffe’ beslissingen zien nemen als vrijdagavond.

Jefrey Vermeulen komt aanrijden om zijn teamgenoot Wessel Copier te helepen.

Ook na het zien van de tweede wedstrijd in Herentals kan ik niet anders constateren dat Herentals weliswaar twee klassen beter is dan Nijmegen, maar dat het team bestaat uit agressieve provocateurs. Bij elke beslissing van de scheidsrechter hooghartig protesteren en bij elke ontvangen check gelijk met drie, vier spelers er op af en tikken uitdelen. Morgan & Morgan, Engelen, Vercammen, Hunt en vooral die Vroemans, een verschrikkelijk stel onsportieve spelers.

Het seizoen is ten einde. De Devils moet even de wonden likken van de klappen van de kwartfinale, een beetje trainen de komende week en dan gewoon trots terug kijken op een eerste jaar BeNe-league. Volgend seizoen staan we er gewoon weer.

Hoofdsponsoren